Apuwatti

"Tuelle kiitoksia hyvästä palvelusta ja siitä, että sain tukea enemmän kuin osasin pyytää. Tätä arvostan suuresti!"

Jarke Wieczorek

Näitä haasteita taklasimme

Laskuttaminen
Taloushallinto
Tuntikirjaukset

Apuwatti Oy:n juuret ovat vuonna 1978 Kauhajoella perustetussa Pesmel Oy:ssä, joka aloitti toimintansa sähkö- ja automaatioasennuksilla. Nykyään Apuwatti työllistää omistajien lisäksi reilut parikymmentä työntekijää, yhteensä 15 asentajaa ja pari henkilöä jokaisessa myymälässä. Asennustoiminta on keskittynyt Kauhajoen päätoimipaikkaan, lisäksi Kankaanpäässä on myymälän ohessa pienimuotoista asennustoimintaa.

Apuwatin irtautuessa Pesmelistä ja omistuspohjan muuttuessa tuli ajankohtaiseksi miettiä, millä tavalla sähköurakointiin erikoistuneen yrityksen toimintoja parhaiten hallitaan.

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto oli yllättävän helppoa

Adminetin käyttöönoton helppous yllätti yrittäjät:

Palvelua vaihdettiin, ja rahaa rupesi tulemaan ja menemään sitä kautta. Käyttöönotto oli kyllä kivuton. Kun itse panosti siihen täysillä, niin perusjutut menivät sujuvasti”, kertoo Apuwatin controller Vuokko Yrjänäinen.

Sähköiset työtilaukset helpottavat asentajien ja taloushallinnon työtä

Adminet on poistanut toimiston puolelta turhia rutiineja ja päällekkäisiä työvaiheita:

Työtilausmaailma on mielestäni hyvä juttu. Se poistaa päällekkäistä työtä, kun ei tarvitse täyttää tuntikortteja tai tehdä laskutusta erikseen, vaan molemmat ovat valmiit työtilauksen täyttämisellä. Myös asentajat ovat olleet tyytyväisiä kun löytävät sieltä tuntikorttinsa ja kaikki tarvitsemansa raportit ja muut.”

Paperiton viestintä mahdollisti vastuun jakamisen toimipisteiden kesken

Erityisesti laskujen käsittelyssä on otettu aimo harppaus eteenpäin. Ennen Apuwatin myyntilaskutus oli keskitetty Kauhajoen päätoimipaikkaan. Nykyään kuormitusta on siirretty myös kahdelle muulle toimipisteelle.

”Ennen lähetteet ja työmääräimet tulivat paperisina Kauhajoelle postin välityksellä ja minä laskutin ne. Nyt laskutusta tehdään Adminetillä myös Lauttasaaressa ja Kankaanpäässä. Se on huomattava parannus toimintatapoihin ja rahankiertokin on nopeutunut.”

Sähköinen toimintatapa mahdollistaa työskentelyn missä ja milloin vain

Adminetin myötä ostotoiminta on helpottunut. Kenties suurin muutos on tullut ostolaskujen käsittelyyn. Entinen työläs paperilaskujen käsittelyprosessi on vaihtunut sähköiseen.

”Ostotoiminta siirtyy koko ajan enemmän siihen, että tilaukset tehdään Adminetin ostotarpeitten kautta, koska sieltä on helppo tehdä myös toimittajavertailut ajantasaisilla hinnoilla.”

”Ostolaskut ovat minun mielestäni aika lyömättömät. Ennen kaikki laskut tulivat paperisina tähän Kauhajoelle, ne skannattiin sähköpostitse hyväksyttäväksi muihin toimipisteisiin ja odotettiin kuittaus ennen maksua. Nyt homma hoituu hiirenklikkauksilla ja se on todella hyvä. Ostolaskujen käsittely on niin vaivaton, että voit tehdä niitä vaikka kotoa lauantai-iltana tai milloin vaan on aikaa.”

Myös Admicomin asiakastuki saa kiitosta:

”Tuelle kiitoksia hyvästä palvelusta ja siitä, että sain tukea enemmän kuin osasin pyytää. Tätä arvostan suuresti!”, kehuu talouspäällikkö Jarke Wieczorek.