Digicontrol

"Adminet vaikutti edullisem­malta kuin kaksi erillistä ohjelmaa ja kirjanpitokulut, ja on myös ollut sitä. Kokonaisuutena järjestelmä ja palvelu ovat toimineet paremmin."

Hannu Herrala

Näitä haasteita taklasimme

Laskuttaminen
Ostojen hallinta

Uudellamaalla toimiva Digicontrol Ky tarjoaa rakennusautomaation palveluita lähes 30 vuoden kokemuksella. Toimitusjohtajan, projektipäällikön ja viisi asentajaa työllistävä yritys on Adminetillä varmistanut laskutuksen ja saavuttanut säästöjä sekä henkilöstö- että ohjelmistokuluissa.

Asentajat ottavat työtilauksia vastaan helposti

Asentajat ottavat työtilauksia vastaan suoraan asiakkailta tai työn­johto lisää tilauksia työpooliin, josta kulloinkin vapaana oleva asentaja voi käydä kiinnittämässä työn itselleen.

”Kyllä sähköiset työtilaukset ovat toimivat. Varsinkin kohteen perus­tamisen jälkeen asentajien on helppo hoitaa muut asiat Adminetissä, kun ei tarvitse enää täyttää mitään taus­ta- ja laskutustietoja.”, kertoo toimitusjohtaja Hannu Herrala.

Toimistoon ei tarvita paperinpyörittelijää

Herralan mukaan yksi Adminetin isoimmista hyödyistä on papereiden määrän vä­hentyminen.

Laskutuksen ja kustannusten kannalta toiminta on nyt tarkempaa, kun ostolaskut menevät suoraan koh­teelle. Ennen ostolaskuja ja niiden edel­leenlaskutusta seurattiin käsin, enää mitään ei unohdu laskuttaa. Ketään ei ole myöskään tarvinnut palkata eläkkeelle jääneen toimistotyöntekijän tilalle. Järjestelmä on pitänyt sen lupauksen, ettei toimistossa tarvitse pitää paperinpyörittelijää.”

Erillisistä ohjelmista kehittyneempään kokonaisjärjestelmään

Digicontrolissa oli ennen Adminettiä käytössä toiminnanohjausjärjestelmä ja erillinen kirjanpito-ohjelma.

”Järjestelmä toimi, mutta ei oikein kehittynyt mihin­kään ja oli minun vinkkelistä jälkeenjää­nyt. Aloin miettimään, olisiko olemassa kehittyneempää järjestelmää, jossa kaikki asiat hoituisi­vat yhdellä ohjelmalla. Adminet vaikutti edullisem­malta kuin kaksi erillistä ohjelmaa ja kirjanpitokulut, ja on myös ollut sitä. Kokonaisuutena järjestelmä ja palvelu ovat toimineet paremmin.”