Kuopion Putki ja Säätö

"Vältymme kuvien etsimisiltä, mutu-tiedon käyttämiseltä, turhilta puheluilta ja ajokilometreiltä. Nämä asiat tuovat meille ison säästön, mikä näkyy urakoiden kannattavuudessa."

Jari Vartiainen

Näitä haasteita taklasimme

Laskuttaminen
Tuottamaton toimistotyö

Kuopion Putki ja Säätö Oy toimii Kuopion talousalueelta. Yrityksessä löytyy osaamista kiinteistöjen LVI-huolto- ja korjaustöistä, LVIA-urakoinnista, säätölaitetöistä, öljylämmityksestä sekä maalämpöjärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta. Kuopion Putki ja Säätö palvelee niin yrityksiä, yhteisöjä kuin yksityisiäkin. Valtaosa yrityksen asiakkaista on asunto-osakeyhtiöitä ja julkisen sektorin toimijoita.

Ohjelmiston vaihdon myötä on saavutettu säästöjä sekä kustannuksissa että ajassa mitattuna.

Merkittävää säästöä ja LVI-alan hinnastot ajan tasalla

Kuopion Putki & Säädössä taloushallintoa hoiti aiemmin täyspäiväinen konttoristi, joka tekee Adminetin myötä töitä osa-aikaisesti. Toimitusjohtaja Jari Vartiainen laskee, että säästöä kiinteisiin kustannuksiin, pelkästään konttorin puolella, on ensimmäisellä tilikaudella tullut yli 30 000 euroa. Se on merkittävä säästö alle miljoonan liikevaihdolla toimivassa yrityksessä.

”Adminetissä hinnastojen päivitykset ovat aina ajan tasalla, joka on todella iso asia meille”.

Laskutus hoituu helposti ja luotettavasti sähköisenä

Laskut tulevat ja lähtevät sähköisesti, eikä kirjekuorien avaamista ja postitusta enää yrityksessä harrasteta. Jari kiittelee, että siirtyminen sähköiseen laskutukseen oli jopa yllättävän helppoa. Laskutus on pelannut alusta asti ilman sekaannuksia.

Tehokkaampaa viestintää ja urakoiden kannattavuuden kasvua

Sähköistä laskutusta tärkeämpänä Jari pitää Adminetin dokumentinhallintaa:

”Skannaamme Adminettiin esimerkiksi urakointikohteen tietoihin kuvat ja muut asiakirjat. Määriteltyämme käyttöoikeudet asentajille, he pääsevät käsiksi kohteen kuviin ja asiakirjoihin suoraan työmaalta tai kotoa käsin. Näin vältytään kuvien etsimisiltä, mutu-tiedon käyttämiseltä, turhilta puheluilta ja ajokilometreiltä. Nämä asiat tuovat meille ison säästön, mikä näkyy tulevaisuudessa urakoiden kannattavuudessa.”