Kymen Osarak

"Työmäärä on pienentynyt huomattavasti, joten nyt ehtii ihan toisella tavalla olla haalarihommissa ja viettää myös vapaa-aikaa. Papereista on nyt rapia vuoden päivät saatu olla erossa."

Juha Nikula

Näitä haasteita taklasimme

Laskuttaminen
Tuntikirjaukset

Kymen Osarak Oy:ssä yrittäjän läsnäolo työmaan toiminnassa on varmistettu Adminetin mobiilitoimintojen tehokkaalla hyödyntämisellä. Mobiililaitteilla hoidetaan niin tuntikirjaukset, työmaiden kulunvalvonta kuin työntekijöiden lomat.

Eroon papereista Adminetin avulla

Kymen Osarak otti loikan nykyaikaisiin toimintatapoihin reilu vuosi sitten, kun papereille heitettiin hyvästit ja toiminta sähköistettiin Adminetillä.

– Siirtyminen sähköiseen maailmaan sujui meidän pieneltä porukaltamme hyvin ja jälkeenpäin olemme olleet kaikin puolin tyytyväisiä ratkaisuumme, toimitusjohtaja Juha Nikula toteaa.

Rakennusala mobiili - Kymen Osarak Oy - Admicom asiakaslehti

Myös työntekijöille muutos on ollut positiivinen, eikä uuden toimintatavan oppiminen ole vaatinut suuria ponnisteluja.

– Muutosta ei pidä kokea haasteena, vaan ajatella sitä mahdollisuutena ja lähteä innolla mukaan. Täytyy myös pitää mielessä, että nämä ratkaisut on tehty ennen kaikkea helpottamaan yrittäjää. Ainakin meidän toimintaa Adminet on helpottanut, joten isommassa porukassa siitä luulisi olevan vielä enemmän hyötyä, kirvesmies Janne Nupponen arvioi.

Sähköinen tuntikirjaus nopeuttaa laskuttamista ja rahankiertoa

Nikulan arkea helpottaa huomattavasti Adminetin automatiikka, jonka ansiosta työntekijöiden mobiiliin kirjaamat tunnit kohdistuvat oikealle kohteelle ja näkyvät heti myös palkanlaskennassa:

– Paperikirjausten aikaan otettiin kerran kuussa laput esiin, laskettiin palkat ja sen jälkeen perattiin tunnit laskutyökohteiden laskutusta varten. Kun varasi aina päivän tai pari aikaa, sai laskutuksenkin tehtyä. Papereista on nyt se rapia vuoden päivät saatu olla erossa, eikä niihin mielellään enää palata, koska nykyinen tapa helpottaa aika paljon ainakin minun työtäni.

Kymen Osarak toteuttaa suhteellisen paljon laskutyökohteita ja niiden laskuttamista tehostaa tuntikirjausrutiinien lisäksi helppo ostolaskujen kohdistus.

– On ollut hirveän suuri apu, että myös ostolaskut kirjautuvat suurin piirtein itsestään eteenpäin laskutukseen. Nyt laskutöiden laskuttaminen riippuu lähinnä siitä, miten nopeasti tarvikelasku tulee toimittajalta, mutta itsestä se ei ole enää millään lailla kiinni. Tehokkaampi laskutöiden käsittely nopeuttaa myös rahankiertoa ainakin pari viikkoa, Nikula kertoo.

Mobiiliratkaisu kulunvalvontaan

Kymen Osarak hoitaa verottajan vaatimat rakentamisilmoitukset Adminetillä. Myös ilmoituksiin liittyvä kulunvalvonta tapahtuu näppärästi mobiilisovelluksella.

– Vaikka olemme pieni yritys, toimimme parhaillaankin työmaamme päätoteuttajana, eli joudumme pitämään kirjaa myös muista urakoitsijoista. Työmaiden automaattinen raportointi on huomattava etu ja helpottaa tekemistä hirveän paljon, Nikula kertoo.

Seuranta aina mukana

Tehokkaalla mobiilityökalujen hyödyntämisellä on päästy tilanteeseen, jossa seuranta kulkee mukana taskussa ja yrittäjä ehtii itsekin olla työmailla.

– Nyt olemme päivittäin ihan eri tavalla ajan tasalla siitä, kuinka paljon tunteja on mihinkin mennyt. Jos aiemmin jokin kohde sitoi minutkin viikolla työmaalle, niin ainakin toinen päivä viikonlopusta meni laskutuksen ja muiden asioiden hoitamiseen. Olinkin aluksi vähän ihmeissäni, että mitä tässä tekisi, kun Adminetin myötä ei ole mitään paperihommiakaan. Työmäärä on pienentynyt huomattavasti, joten nyt ehtii ihan toisella tavalla olla haalarihommissa ja viettää myös vapaa-aikaa, Nikula kertoo.

Kymen Osarak Oy - Janne Nupponen - Rakennusala mobiili - Admicom asiakaslehti