LVI-Automaatio ja Korjauspalvelu

"Adminetistä on helppo seurata, miten homma toimii. Näemme kaikki projektiin liittyvät asiat seurannasta ajantasaisesti."

Jarmo Leskinen & Johanna Kahelin

Näitä haasteita taklasimme

Seuranta
Taloushallinto
Tarjouslaskenta

LVI-Automaatio ja Korjauspalvelu Ky on Pohjois-Savon alueella toimiva täyden palvelun LVI- ja saneerausalan yritys. Yrityksestä on kehittynyt vuosien saatossa monipuolinen rakentamisen ja talotekniikan palvelujen tuottaja, sillä yrityksen repertuaariin kuuluvat LVI-, sähkö-, kylmä-, rakennus- ja saneeraustyöt.

Toimintaa haluttiin tehostaa, jolloin Adminet otettiin avuksi.

Toimistotyöt vähemmälle

Toiminnan kasvaessa myös toimistotyön määrä on lisääntynyt tasaista tahtia. Ohjakset yritettiin pitää hallussa taloushallinnon yleisohjelmistolla, mutta vuoden 2012 syksyllä todettiin, ettei se riitä palvelemaan yrityksen nykytarpeita. Muun muassa paperisten työmääräinten ja laskujen käsittely sekä tietojen siirtäminen järjestelmään työllistivät paljon.

”Järjestelmän vaihdolla haettiin myös reaaliaikaista työmaaseurantaa ja laskutusta. Valintaa tehtäessä, ja edelleenkin, Adminetin iso plussa on riippumattomuus ajasta ja paikasta. Enää ei tarvitse tulla toimistolle jos jotain pitää tarkistaa”, taloushallinnosta vastaava Johanna Kahelin taustoittaa valinnan syitä.

Tarjouskanta hallintaan

Adminetillä haettiin helpotusta erityisesti projektinseurantaan ja tarjouslaskentaan. Työnjohtajat hyödyntävät Adminettiä tarjouslaskennassa erityisesti talotekniikan puolella. Yritys tekee pääasiassa laskutöitä ja toiminnasta noin 30 prosenttia on urakkaluontoista. Kovin isoja urakoita ei tehdä, joten myöskään järeitä tarjouksia ei tarvitse laskea.

Työn hinnoitteluun on tehty Adminettiin valmiit laskentasäännöt ja tavarat haetaan tarjoukselle omasta tuoterekisteristä. Voitettu tarjous siirretään budjetiksi projektinseurantaan ja tehdään maksuerätaulukot. Adminetin etu on, että näemme kaikki projektiin liittyvät asiat seurannasta ajantasaisesti”, LVI-puolen työnjohtaja Jani Nykänen kertoo.

”Myös rakennuspuolen tarjouksia laskettaessa Adminetistä haetaan tarjoukselle ajantasaiset tuotehinnat, LVI-Automaatio ja Korjauspalvelu Oy:n rakennuspuolen työnjohtaja Juha Vuori lisää.

Seuranta reaaliajassa

Toimitusjohtaja osallistuu yrityksen arkeen muun muassa ottamalla vastaan työtilauksia ja jakelemalla niitä kentälle. Nykyään hän panostaa kuitenkin entistä enemmän yrityksen tilanteen seuraamiseen.

”Adminetistä on helppo seurata, miten homma toimii. Seuraan tietysti tulosta ja tasetta sekä päivittäistä myyntiä. Näen suoraan ja tarkasti, mitä milloinkin on tehty ja kenen kautta tilauksia on mennyt eteenpäin. Se on minusta mielenkiintoista”, toimitusjohtaja Jarmo Leskinen toteaa seurannasta.