Mesiel

"Kentältä voidaan syöttää tiedot ja kuitata lasku, jolloin se saadaan lähetettyä saman tien. Odotin paljon ja paljon on tullutkin."

Juha Puumala

Näitä haasteita taklasimme

Laskuttaminen
Seuranta

Mesiel Oy on pääasiassa Kokkolan ja Pietarsaaren alueilla toimiva sähkö-, instrumentointi- ja teleasennusliike. Pääasiakaskuntaa on alueen suurteollisuus, jonne tehdään prosessi-instrumentointia ja automatiikkaa. Isoja työllistäjiä ovat myös julkiset rakennuttajat kuten kunnat ja kaupungit.

Mesiel tekee asiakkailleen töitä niin urakkana, laskutyönä kuin yksikköhinnoilla ja Adminettiä yrityksessä on käytetty kesäkuusta 2013 asti.

Toive etätyöstä toteutui 20 vuoden odotuksen jälkeen

Mesielin toimitusjohtaja Juha Puumala oli jo 1990-luvulla törmännyt toisella alalla työskennellessään henkilöön, joka hoiti asiat kentällä laskutusta myöten:

”Siitä lähtien olen ajatellut, että sellainen pitäisi systeemin olla. Nyt, kaksikymmentä vuotta myöhemmin, on käytännössä siihen päästy: kentältä voidaan syöttää tiedot ja kuitata lasku, jolloin se saadaan lähetettyä saman tien sähköisesti tai tulostuspalvelusta.”

Tarkkaa ja reaaliaikaista tietoa yrityksen toiminnasta

Projektinhallinta on kokenut muutoksia erityisesti tarkemman seurannan kautta:

”Seurantatarkkuus on parempi, raportteja on enemmän saatavilla ja ne tulevat nopeampaa. Suurin tähän mennessä tullut helpotus on osatuloutus: jos projektilla on budjetti ja ennuste, Adminet tekee jaksotuksen koko ajan automaattisesti, eikä sitä tarvitse erikseen siirtää taulukkoon.”

Paperisia tuntilappuja ei ikävöidä kentällä eikä toimistossa

Kentällä toimintatapojen muutos näkyy siinä, ettei paperisia tunti- tai tarvikekirjauksia enää harrasteta:

”Asentajat ovat suhtautuneet muutokseen hyvin. Jos jollakin ei ole tablettia, niin ovat tulleet pyytämään, että saisiko hänkin. Käytetyt tarvikkeet syötetään nyt paperilappujen sijaan suoraan Adminettiin ja sama juttu palkanlaskennassa: yhdet laput täytettiin vielä käyttöönoton jälkeen, sen jälkeen ei ole tullut ensimmäistäkään paperista tuntilappua. Kaiken kaikkiaan olen positiivisesti yllättynyt. Odotin paljon – ja paljon on tullutkin.”