R.A. Wickholm

"Meillä on erittäin positiiviset kokemukset. Adminetin automaattinen kuukausiraportointi on erittäin hyvä, sillä se säästää meidän töitä."

Jari Kokkinen

Näitä haasteita taklasimme

Taloushallinto
Viranomaisvaatimukset

R.A. Wickholm Oy:n toiminta käynnistyi alunperin yhden miehen kattopeltifirmana vuonna 1959. Tänä päivänä R.A. Wickholm on noin viiden miljoonan liikevaihtoa pyörittävä LVI-, metalli- ja peltialan yritys. Emofirmassa on 55 työntekijää ja tytäryhtiössä Pelti ja ilmanvaihto Ahti Mäkinen Oy:ssä seitsemän. Asiakkaita ovat kunnat, kaupungit, valtio ja yksityishenkilöt. Markkina-alue on 100 kilometrin säteellä Elimäeltä, Kymenlaaksossa.

Syy miksi R.A. Wickholmilla lähdettiin kartoittamaan muita järjestelmiä, oli puhtaasti taloudellinen.

Ulkoistettu taloushallinto oli Adminettiä kalliimpi vaihtoehto

Alkusysäyksen muutos sai, kun toimitusjohtaja Kari Aalto kävi katsomassa ensimmäistä vedosta tilinpäätöksestä. Aalto yllättyi suuresta kirjanpitokustannuksesta.

Se oli ihan älytön summa. Admicomin esittämät kustannukset olivat hieman toisenlaiset ja Adminetin demoversio näytti äärimmäisen hyvältä.”

50 000 euroa säästöä vuodessa

Adminet on tuonut tullessaan uudet toimintatavat ja uusia työtehtäviä toimitusjohtajalle, sihteerille ja työnjohdolle.

Extrana tuli kaikille töitä lisää, mutta se oli lähtiessä tiedossa, koska tilitoimisto oli hoitanut kaikki hallinnon työt. Koemme, ettei töiden lisääntyminen ole niin merkittävä seikka, etenkään, kun opitaan hyödyntämään järjestelmää täyspainoisesti. Taloudellista säästöä olemme saavuttaneet noin 50.000 euroa vuositasolla.”

Laskutus ja ostaminen helpompaa ja tehokkaampaa

Tyytyväisiä ollaan myös siihen, että myyntilaskut lähtevät sähköisessä muodossa tai Postin kautta. Laskutuspuolella on paljon muitakin hyviä puolia, mm. maksuerätaulukon ja laskun tekeminen on helpompaa ja nopeampaa kuin aikaisemmalla järjestelmällä.

Ostaminen ja hintojen vertailu on helpompaa kuin aikaisemmin. Laskutuksen kannalta on äärimmäisen näppärää, kun ostolaskulta saa rivit suoraan myyntilaskulle. Nykyään pientarvikkeet eritellään ja laskutetaan tarkemmin. Uskon, että saamme laskutettua asennustarvikkeita aikaisempaa enemmän asiakkaalta.”

Urakkatietojen rakentamisilmoitukset automaattisesti

Adminetistä haettiin apua myöhemmin myös rakennusalan tiedonantovelvollisuuden raportointiin. Adminetissä raportointi on automatisoitu siten, että käyttäjälle jää mahdollisimman vähän tehtävää. Yrityksen toinen omistaja Jari Kokkinen kuvailee ilmoitusvelvollisuuteen liittyviä käyttökokemuksia:

Kun alun perin tutustuin ilmoitusvelvollisuuteen, mietin, että mitähän kaikkia lippusia ja lappusia tässä pitäisikään täyttää. Myös nettipalveluista raportoitaessa olisi joutunut naputtelemaan tiedot järjestelmään. Nyt kun muutamat kuukausiraportit on jo lähetetty, meillä on erittäin positiiviset kokemukset siitä, kuinka helposti ilmoitukset saadaan Adminetistä lähtemään. Adminetin automaattinen kuukausiraportointi on erittäin hyvä, sillä se säästää meidän töitä.”

”Toimimme monessa kohteessa päätoteuttajana ja mielestäni tässäkin kohtaa on Adminetissä se hyvä idea, ettei ulkopuolisten urakoitsijoiden tietojen täydentäminen työllistä meitä. On loistava systeemi, että pystymme antamaan heille omat tunnukset Adminettiin ja he pääsevät kirjaamaan omat työntekijänsä.”