Rakmaster

"Nyt pystymme seuraamaan jo urakan aikana, minkälainen laskutus meillä on, ollaanko menossa miinukselle vai pysytäänkö lasketussa."

Seppo Käyräkangas

Näitä haasteita taklasimme

Liikkuva työ
Seuranta

Rakmaster Oy tekee huoneistoremontointia, korjausrakentamista ja linjasaneerauksia pääkaupunkiseudulla. 1995 perustettu yritys työllistää 15 omaa työntekijää ja suurin piirtein saman verran alihankkijoita.

Kokonaisvaltainen pilvipalvelu rakennusalan toiminnanohjaukseen

Rakmaster Oy:ssä haluttiin varmistaa nykyaikaiset toimintatavat järjestelmällä, joka kattaa kaikki yrityksen toiminnot:

”Kun tuli nämä rakentamisilmoitusten tekemiset ja muut, piti ruveta miettimään kokonaisvaltaisempaa ratkaisua. Halusimme yhden sovelluksen, josta saisi mahdollisimman paljon hyötyä samasta paikasta. Tärkeää oli myös että ratkaisu oli pilvipalvelu, niin pystyy vaikka ulkomailla uima-altaalta katsomaan, mikä on laskutuksen ja työmaiden tilanne”, toimitusjohtaja Seppo Käyräkangas kertoo.

Ajantasaista ja tarkkaa työmaaseurantaa

Aiemmin työmaiden seurantatiedot saatiin tilitoimiston kautta kuukauden viiveellä ja tuossa välissä pienemmät kohteet ehtivät jo valmistuakin:

Näin tiedot kuukauden välein, mutten tiennyt yhtään mitä siinä välillä tapahtuu. Myöskään työmaakohtainen seuranta ei aikaisemmin oikein toiminut. Nyt pystymme seuraamaan jo urakan aikana, minkälainen laskutus meillä on, ollaanko menossa miinukselle vai pysytäänkö lasketussa. Urakan jälkeen saa katsottua miten meni ja pystyisikö tekemistä korjaamaan taas seuraavassa urakassa johonkin suuntaan. Saan Adminetistä kaiken seurantaan tarvittavan tiedon ja vielä nopeasti: halutun kohteen ajantasaiset raportit ovat minuutin sisällä käytettävissäni.”

Paperiton ratkaisu vapauttaa aikaa oikeisiin asioihin

Adminetin käyttöönotto on helpottanut erityisesti toimiston paperisotaa ja sitä kautta vapauttanut aikaa muihin asioihin:

”Tarvitsin enemmän aikaa muuhunkin kuin laskujen pyörittelyyn, koska meillä ei ole konttorissa päätoimista henkilökuntaa näitä asioita tekemässä. Nyt paperityö on jäänyt vähemmäksi eikä minun enää tarvitse ravata tilitoimistossakaan kuitteja toimittamassa. Aiemmin juuri tuo tärkeä aika meni sitten laskujen maksuun ja papereiden pyörittämiseen, kun olisi pitänyt laskea urakoita.”

”Adminet on säästänyt joka päivältä monta tuntia turhista töistä ja nyt ehdin keskittyä oikeisiin asioihin.”