Sähköurakointi Lasse Herranen

"Nyt tarvikkeiden ja tuntien lisääminen tehdään työn tilaajan ajalla, niin kuin palveluun kuuluu. Työt ovat nopeasti laskutettavissa ja tunnit suoraan palkanlaskennassa."

Lasse Herranen

Näitä haasteita taklasimme

Ostojen hallinta
Tuottamaton toimistotyö

Sähköurakointi Lasse Herranen Oy on 20 vuotta toiminut sähköalan yritys. Yrittäjä Lasse Herrasen lisäksi yritys työllistää 6 asentajaa. Yritys toimii Savonlinnassa ja sen ympäristökunnissa.

Sähköurakointi Lasse Herranen palvelee pääasiassa yksityisasiakkaita: pientalo-, kesämökki-, omakotitalorakentajia sekä saneeraajia. Lisäksi silloin tällöin tehdään rivitalojen ja teollisuushallien sähköistyksiä.

Adminetin tarjoamia ratkaisuja lähdettiin kartoittamaan, kun piti löytää uusia vaihtoehtoja aikaa vieville toimintatavoille ja kasvaville paperipinoille.

Ruutupapereista ja kirjekuorista sähköiseen aikakauteen

”Ennen Adminettiä lappuja riitti pöydällä ja ne olivat useimmiten revittyjä ruutupaperinpalasia. Asentaja kirjasi lappuun hätäisesti puhelimitse tulleen tilauksen tiedot ja johonkin kulmaan tarvikkeet. Niissä oli aikamoinen tulkitseminen. Myös laskut tulivat ja lähtivät paperisina kirjekuorissa.”

Lassen vaimo laittoi ostolaskut järjestykseen, maksoi nettipankilla, niputti ja Lasse kiikutti lopuksi kirjanpitäjälle. ”Nyt vaimo on ulkoistettu”.

Toivottuja muutoksia toimintatapoihin

”Toimintatavoissa on ollut paljon muutettavaa. Esimerkiksi aikaisemmin tilaussoiton jälkeen tehtiin työ valmiiksi ja sitten alettiin pieneltä paperilapulta etsimään tietoa mihin lasku lähetetään, mitä tarvikkeita työmaalle on viety, kuka siellä on ollut. Vasta sen jälkeen pystyi tekemään laskun”.

Nyt työtilaus kirjataan heti koneelle, tunnit kirjataan sähköisesti Adminettiin ja syksyn 2010 aikana otettiin käyttöön myös tarvikkeiden lisääminen heti työmaalla Adminettiin, kannettavalla tietokoneella.

Nyt tarvikkeiden ja tuntien lisääminen tehdään työn tilaajan ajalla, niin kuin palveluun kuuluu.  Työt ovat nopeasti laskutettavissa ja tunnit suoraan palkanlaskennassa.”

Lasse suosittelee Adminettiä muillekin urakoitsijoille

Lasse Herranen suosittelee Adminettiä muillekin. Hän toteaa kuitenkin samaan hengenvetoon, ettei kilpailijoille pitäisi suositella, kun itse on saanut paljon hyötyä Adminetistä.