Sioma

"Näkyyhän se meidän molempien työajassa, että lauantait ovat tainneet jäädä kokonaan pois. Voisi sanoa että kuuden päivän viikosta viiden päivän viikkoon."

Petri Valtonen

Näitä haasteita taklasimme

Laskuttaminen

Savonlinnassa toimiva sähköurakointiyritys Sioma Oy työllistää sähköpuolella kolmisenkymmentä asentajaa ja sisaryhtiössä LVI-puolella parisenkymmentä. ”Toimimme noin 150 kilometrin säteellä Savonlinnasta. Teemme kaikenlaista sähköurakointia. ”Nyt kun alalla on hiljaisempaa, niin tehdään katuvalohommiakin, ennenhän niitä ei ole tehty”, kertoo toimitusjohtaja Petri Valtonen.

Adminetin ansiosta asiat hoidetaan eri järjestyksessä kuin ennen, tehokkaammin ja nopeammin.

Helppoutta ja nopeutta työntekoon

Toimitusjohtaja Petri Valtosen mukaan Adminet on tuonut muutoksia Sioma Oy:n yrityskulttuuriin ja nopeuttanut toimintoja entiseen verrattuna.

Laskutöiden käsittelyyn meni hirveän paljon enemmän aikaa kuin nyt. Meillä oli kaksi osa-aikaista hoitamassa näitä asioita. Nyt toinen on jäänyt kokonaan pois ja toinen hoitaa myös LVI-puolen tehtäviä. Uudella systeemillä säästyy aikaa ja työmaille menevien tavaroiden seuranta on helpompaa, kun ne tilataan suoraan kohteelle. Ennen laskuja kerääntyi pöydälle pinoon ja sitten kun oli aikaa, selvitettiin, että mihin työmaalle tavarat ovat menneet.”

Eroon mappiarkistosta ja hitaasta kirjanpidosta

Eri toimintojen tarkka seuranta ja toimistorutiinien automatisoituminen ovat helpottaneet ja nopeuttaneet toimintaa. Adminetistä saa paljon tietoa tilanteesta reaaliaikaisten kirjanpidon ja projektinseurannan raporttien muodossa.

”Seuranta on reaaliaikaista ja sähköisestä arkistosta laskut löytyvät nopeasti. Aiemmin laskuista löytyi vain arkistonumero ja sitä lähdettiin sitten mapista etsimään. Kirjanpito on reaaliaikaista. Enää ei tarvitse lähettää papereita tilitoimistoon ja odotella työn valmistumista. Myös urakkaseuranta on helppoa kun näemme reaaliaikaisesti, kuinka urakka edistyy.”

Viiden päivän työviikkoon: ei enää töitä lauantaisin

Adminetin avulla Siomalla on säästynyt paljon aikaa, kun ohjelma hoitaa asioita automaattisesti ja helpottaa seurantaa ja toimistorutiineja.

”Minua on ainakin aika paljon helpottanut. Kyllä se selvä säästö on. Näkyyhän se meidän molempien työajassa, että lauantait ovat tainneet jäädä kokonaan pois. Siinähän se ajansäästö oikeastaan tulee, jos laskee niitä tunteja, mitä ennen tehtiin lauantaisin tai sunnuntaisin. Ei meillä enää ole sitä lauantaityöpäivää. Voisi sanoa että kuuden päivän viikosta viiden päivän viikkoon.”