TT Sähköpalvelu

"Mahdollisimman vähän pyritään olemaan toimistolla ja Adminetillä se on muuttunut valtavasti. Adminetillä olemme säästäneet aikaa toimiston töistä useita tunteja viikossa."

Teemu Koskelin

Näitä haasteita taklasimme

Liikkuva työ
Tuntikirjaukset

Kiuruvedellä sähkö- ja automaatioasennuksia tekevä TT Sähköpalvelu Oy työllistää omistajien lisäksi kaksi asentajaa. ”Suurin osa töistä on tällä hetkellä jollain tavalla maatalouteen sidonnaisia ja töitä riittää hyvin. Käytännössä teemme tuntityönä kaikkea, mitä navetassa tulee vastaan: uusia kohteita, saneerausta, kunnossapitoa, ilmastointeja ja vikakeikkoja”, toimitusjohtaja Teemu Koskelin listaa.

Yrityksessä siirryttiin Adminetillä sähköiseen aikakauteen ja saatiin viikkotasolla useita tunteja lisää aikaa kentällä tehtävään työhön.

Adminet soveltuu sähköalalle erittäin hyvin

Kun TT Sähköpalvelu viitisen vuotta sitten käynnisteli toimintaansa, oli selvää, että sujuvaan toiminnanohjaukseen haluttiin panostaa. Alussa ei vaan osattu ennakoida tulevia tarpeita ja valittiin ratkaisu, jota ei ollut räätälöity alan tarpeisiin:

”Isoimmat ongelmat edellisen ohjelman kanssa olivat, että tunti- ja tarvikelistat joutui kirjaamaan ohjelmaan käsin ja sitä pääsi käyttämään vain tietyltä koneelta. Adminetillä noista ongelmista päästiin eroon”, toimitusjohtaja Teemu Koskelin kertoo.

Yrittäjä saa olla työmaalla, kun Adminet hoitaa toimistotöitä

Pienessä yrityksessä on oleellista, että yrittäjät pystyvät viettämään suurimman osan ajastaan työmaalla. Tähän on pyritty jatkuvasti myös TT Sähköpalvelussa. Adminet on tuonut helpotusta toimiston paperitöihin monella saralla:

”Mahdollisimman vähän pyritään olemaan toimistolla ja Adminetillä se on muuttunut valtavasti. Helpotusta on tuonut varsinkin se, että tukuilta voidaan tilata tavarat suoraan kohteelle eikä niitä tarvitse jälkeenpäin käsin kohdistaa. Aikaisemmin kaikki tuli paperilaskuilla, minä syötin tiedot käsin ohjelmaan ja sitten tein tilitoimistolle niistä mapit. Nyt suurin osa laskuista tulee jo sähköisesti. Myyntilaskujakaan ei tarvitse enää liimailla ja postittaa hirveää pinoa.”

Asentajat tekevät kirjaukset sähköisesti työmaalla

Tarvetta toimistolla pyörimiseen on vähentänyt myös se, että töiden ja tarvikkeiden kirjaukset hoidetaan nykyään kentältä. Asentajilla on käytössään tabletit, joilla kirjaukset tehdään. Aiemmin tunti- ja tarvikelistat tulivat paperisena toimistolle:

”Minä sitten toimistolla pläräsin sähkönumerot ja kirjasin ne ohjelmaan sekä käsittelin tuntikortit. Nyt tavarat kirjataan suoraan työmaalta ja ostot kohdistuvat automaattisesti, joten työmäärä vähenee siinäkin. Adminetillä olemme säästäneet aikaa toimiston töistä useita tunteja viikossa, mutta joitain asioita muuttamalla saisimme vieläkin vähemmäksi konttorilla istumista. Aika huonosti siitä kukaan maksaa.”