Kulunvalvonta

Kulunvalvonta hoituu vaivattomasti älykorttien lukijalaitteella, Adminetin mobiilisovelluksella tai työaikakirjauksista, jotka rekisteröivät kulunvalvontatapahtumat kätevästi ilmoitusvelvollisuuden raportointia varten.

Saat voimassa olevan kulkulupalistan sekä ajantasaista tietoa työmaalla olevista työntekijöistä.

Henkilötietojen raportointi tapahtuu Adminetistä automaattisesti.

Kulkulupia hallitset helposti myös mobiilissa.

Työaikakirjaukset ja kulunvalvonta onnistuvat samoilla kirjauksilla, joten et tarvitse työmailla fyysisiä kulunvalvontalaitteita.

Työmaan kulunvalvonta talotekniikka- ja rakennusalalle

Rakennusurakan päätoteuttajan velvollisuus on järjestää työmaan kulunvalvonta ja työntekijätietojen hallinta siten, että aluehallinto- ja veroviranomaisten vaatimukset täyttyvät.

Adminet-toiminnanohjausjärjestelmässä talotekniikka- ja rakennusalan työmaiden kulunvalvonta hoituu vaivattomasti älykorttien lukijalaitteella tai Adminetin mobiilisovelluksella, jotka rekisteröivät kulunvalvontatapahtumat heti järjestelmään. Saat voimassa olevan kulkulupalistan lisäksi ajantasaista tietoa työmaalla olevista työntekijöistä.

Kulunvalvontatapahtumien perusteella Adminet muodostaa verottajalle myös rakennusalan tiedonantovelvollisuuden mukaisen raportin. Voit tarkastella tapahtumia työmaittain ja yrityksittäin halutulta aikaväliltä.

Adminetin mobiiliversiossa työntekijä voi kirjautua sisään työmaalle Aloita työ -linkkiä klikkaamalla ja vastaavasti ulos työpäivän päätteeksi ulos Lopeta työ -linkistä. Halutessanne voitte määritellä ohjelmiston asetuksissa työmaille työntekijöitä, jotka voivat tehdä kirjauksia muiden puolesta. Katso alta tarkemmin kolme eri vaihtoehtoa kulunvalvontakirjauksiin sekä sähköisen kulunvalvonnan hyötyjä.

Työmaan kulunvalvonta mobiilisti tai lukijalaitteella – kolme vaihtoehtoa

1. Kulunvalvontakirjaukset mobiiliversiossa. Mobiilisovelluksella käyttäjä kirjautuu Adminettiin ja kirjaa saapuessaan itsensä työmaalle ja lähtiessään ulos. Käyttäjällä ovat valittavissa ne työmaat, joiden työntekijäksi hänet on määritelty. Jos käyttäjä on määritelty kärkimieheksi, hän voi tehdä kulunvalvontakirjauksia kaikille ryhmänsä työntekijöille. Jos sijainnin määritys on aktivoitu käyttöön Adminetissä ja mobiililaite tukee sitä, välittyy käyttäjän sijaintitieto sekä sisään- että uloskirjautumisen yhteydessä järjestelmään. Tällöin työntekijäluettelosta on mahdollista katsoa myös henkilön sijainti.

2. Kulunvalvonta suoraan työaikakirjauksista. Kulunvalvonnan kirjaukset saatte Adminetissä myös suoraan työaikakirjauksista, jolloin erillisille kulunvalvontakirjauksille tai -laitteille ei ole tarvetta. Työmaan päätoteuttajana saatte siirrettyä työaikakirjausten tiedot kulunvalvonnan tietoihin työaikaleimauksia hyväksyessä. Myös leimausten sijaintitiedot siirtyvät samalla kulunvalvonnan tietoihin, jos niitä on tallennettu leimausten yhteydessä.

3. Kulunvalvonnan lukijalaitteella. Jos Adminetin mobiiliversio ei ole käytössä voidaan työmaalle kirjautua myös kulunvalvonnan lukijalaitteen kautta älykortilla (esim. Valttikortti) tai muulla NFC-yhteensopivalla henkilökortilla/avaimenperätagilla. Adminet käyttää Inoptics NFC-TimeClean Basic -päätelaitetta leimaustietojen kirjaamiseen. Laite lähettää tiedot GSM-matkapuhelinverkon kautta reaaliaikaisesti Adminettiin.

Työmaan sähköisen kulunvalvonnan hyötyjä

  • Adminetissä ilmoitusvelvollisuus ja kulunvalvonta pelaavat saumattomasti yhteen ja ovat samassa järjestelmässä muidenkin yrityksen päivittäisten toimintojen kanssa.
  • Ohjelmisto kerää tiedot eri lähteistä sekä koostaa ja lähettää rakennusalan tiedonantovelvollisuuden raportit käyttäjän puolesta valitun työmaaroolin mukaisesti.
  • Myös ulkopuolisille käyttäjille voi myöntää rajattuja käyttöoikeuksia, jolloin esim. aliurakoitsijan työntekijätietoja ei tarvitse syöttää itse.
  • Kulunvalvontatiedot siirtyvät reaaliaikaisesti Adminetin mobiiliversiosta, työaikakirjauksista tai kortinlukijalaitteesta, jossa käytetään älykorttia (esim. Valttikortti).

Katso asiakasvideo:


Tarvitsetko apua tai lisätietoa?

Täytä oheinen lomake, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

Lisää ominaisuuksia

Kalustonhallinta

Kalustonhallinnan avulla hallitset yrityksesi kalustoa ja siihen kohdistuvia toimenpiteitä sekä pidät kaikki kalustoon liittyvät dokumentit varmassa tallessa yhdessä paikassa.

Tutustu ominaisuuteen

Alihankkijan maksuerätaulukot

Alihankinnan maksuerätaulukoita hyödyntämällä varmistat, että alihankintojen laskutus hoituu sovitusti. Adminet sekä muistuttaa henkilöstöäsi maksuerien laskuttamisesta että seuraa sovitun laskutuksen etenemistä.

Tutustu ominaisuuteen

TR/MVR -mittaus

Työturvallisuusmittaukset ja niiden raportointi hoituvat helposti vaikka työmaalta käsin.

Tutustu ominaisuuteen

Työmaapäiväkirja

Työmaapäiväkirjallamme varmistat, että tarvittavat dokumentit liitteineen ovat kaikkien osapuolten saatavilla ja varmassa tallessa sähköisessä arkistossa.

Tutustu ominaisuuteen

Konekortti

Kaiken tiedon koneista ja laitteista saat tallennettua konekorteille, joiden lisätiedot on mahdollista rakentaa laiteryhmittäin vapaavalintaisesti.

Tutustu ominaisuuteen