Factoringlaskutus

Factoring on käyttöpääoman rahoitusta myyntisaatavien toimiessa vakuutena. Yrityksesi siirtää ja panttaa laskusaatavat rahoitusyhtiölle (Nordea, Intrum Justitia, OP) ja saa niitä vastaan luottoa.

Laskut muodostetaan normaalisti työtilausten, sopimusten, maksuerätaulukoiden ja laskutustapahtumien kautta.

Laskut lähtevät automaattisesti verkkolaskuina operaattorille, joka välittää laskut eteenpäin loppuasiakkaalle ja rahoitusyhtiöön.

Factoringlaskutus otetaan Adminet-ohjelmistossa käyttöön asiakaskohtaisesti ja laskutustapaa voi ylläpitää myös laskuittain. Laskut muodostetaan ohjelmistossa normaalisti työtilausten, sopimusten, maksuerätaulukoiden tai laskutustapahtumien kautta ja ne lähtevät automaattisesti verkkolaskuina operaattorille, joka välittää ne eteenpäin loppuasiakkaalle ja rahoitusyhtiöön.

Factoringlaskut eroavat sisällöltään muista laskuista siltä osin, että niissä on siirtoilmoitus, erilainen viitenumero ja rahoitusyhtiön pankkiyhteystiedot. Muutoin ne näkyvät reskontrassa normaaliin tapaan, mutta näkymissä ja tulosteilla eritellään pelkät factoringlaskut ja muut laskut. Laskut kuitataan maksetuiksi rahoitusyhtiöltä saatujen suoritustietojen pohjalta.

”Adminet on säästänyt aikaa taloushallinnon rutiineista, kun tuplatyötä ei enää tarvitse tehdä ja kaikki asiat laskujen maksamisesta seurantaan hoituvat niin nopeasti. Laskutus on varmaan helpottunut ja sujuvoitunut eniten. Siihen liittyen myös factoring-laskutus toimii saumattomasti, mikä on meille tärkeää pitkien maksuaikojen vuoksi.”


Tarvitsetko apua tai lisätietoa?

Täytä oheinen lomake, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

Lisää ominaisuuksia

Adminet Kassajousto

Adminet kassajousto on helppokäyttöinen, joustava ja kustannustehokas rahoitusratkaisu, jonka avulla varaudut esimerkiksi yllättäviin tilanteisiin tai rahoitat lyhytaikaisesti projektihankintoja. Palvelusta ei aiheudu lainkaan kiinteitä kustannuksia ja sen avulla voit kotiuttaa vaikka yksittäisen laskun tai maksuerän saamiset juuri sillä hetkellä, kun tarve käyttöpääomalle on akuutti.

Tutustu ominaisuuteen