Työjonojen hallinta ja hienokuormitus

Työnjohto pääsee optimoimaan eri työryhmien työjonot sekä työvaiheiden järjestyksen helposti ns. Drag & Drop -menetelmällä.

Voit esimerkiksi muokata toimitusaikaa,

muokata työvaiheaikoja,

ylläpitää lisätietoja ja tuotantomuistiota,

siirtää työvaiheen toisessa kuormitusryhmässä olevaan työjonoon

tai poistaa työvaiheen kokonaan, jolloin myös kuormitus poistetaan.

Tehosta tuotantoasi monipuolisella työjonojen hallinnalla

Kuormituksen jälkeen tilausrivit siirtyvät Adminetissä Työjohdon työjonot -näkymään, jossa työnjohto optimoi eri työryhmien työjonot ja työvaiheiden järjestyksen. Työjonojen aikatauluja ja järjestystä on helppo muokata ns. Drag&drop menetelmällä siten, että tuotantoprosessi sujuu mahdollisimman tehokkaasti. Suunnittelussa hyödynnät myös Gantt- ja kuormitusastekuvaajia vapaan kapasiteetin arvioimiseksi.

Ylläpidä sujuvasti

Päänäkymässä tarkastelet töitä työryhmittäin poimimalla haluamasi ryhmän alasvetovalikosta. Työt sijoittuvat kuormitusvaiheessa määritetyn vaiheistuksen mukaisesti, mutta niitä on mahdollista siirtää työjonon sisällä tai työryhmän sisällä työjonosta toiseen. Valitsemasi tilauksen sisällön ja aikataulun näet näkymän oikeassa reunassa työtä klikatessasi ja pääset tarvittaessa siirtämään sen toiselle työvaiheelle tai resurssille sekä tarkastelemaan tuotteelle pakettirekisterissä lisättyjä dokumentteja. Halutessasi voit tulostaa työstä myös pdf-muotoisen työmääräimen

Työjonojen ylläpidossa voit myös muokata esimerkiksi toimitusaikaa, työvaiheaikoja, ylläpitää lisätietoja ja tuotantomuistiota, siirtää työvaiheen toisessa kuormitusryhmässä olevaan työjonoon tai poistaa työvaiheen kokonaan, jolloin myös kuormitus poistetaan.

Tuotannonohjausjärjestelmä - Työjonojen hallinta - Adminet - Teollisuuden Maailma 1/2017 - Admicom

Järjestele helposti uudelleen

Työjonojen Gantt- ja kuormitusastekuvaajien avulla tarkastelet työjonojen kuormaa ja päiväkohtaista kuormitusastetta. Voit hyödyntää niitä muun muassa arvioidessasi tuotannon vapaata kapasiteettia. Työjonossa olevien töiden uudelleenjärjestelyssä hyödynnät Adminetin Drag & drop -toimintoa, jonka avulla voit siirtää työn työjonon sisällä tai työjonosta toiseen tarttumalla siihen hiirellä ja siirtämällä työn haluamaasi paikkaan. Adminet laskee saman tien vaikutuksen kokonaistuotantoon ja työhön liittyvät värisymbolit muuttuvat uuden aikataulun mukaiseksi.

Näkymän värisymboleista saat nopealla silmäyksellä monipuolista tietoa tuotannon tilasta, näet mm. myöhässä olevat työt, puuttuvat valmistusaikatiedot, valmistusmäärän eron tilausmäärään sekä epäloogisen valmistusaikataulun. Työllä on epälooginen valmistusaikataulu, jos työvaihe alkaa laskennallisesti ennen kuin työn edellinen työvaihe on valmistunut. Tilanteen korjaat helposti muuttamalla työjonojen sisäistä työjärjestystä siten, ettei yhdenkään työn aloituksen tarvitse odotella työn valmistumista jossain toisessa työjonossa.

Kuittaa valmiiksi erissä tai kokonaan

Töiden ja niihin liittyvien erien valmistumista hallitset kulloisenkin tilanteen vaatimalla tavalla. Voit esimerkiksi siirtää osan tilausrivin määrästä varastoon ja toimitettavaksi työvaiheen ollessa vielä kesken, jolloin kuitattu määrä on jo toimitettavissa myyntitilauksella.

Kokonaisuudessaan valmistunut työ kuitataan tehdyksi Työ valmis -painikkeella. Vaikka työvaiheelle ei olisi tehty työkirjauksia ja merkitty valmistunutta määrää, työnjohto pystyy tarvittaessa kuittaamaan työn valmiiksi ja syöttämään määrän käsin. Menettely on tarkoitettu erikoistilanteisiin, joissa unohtunut työvaiheleimaus aiheuttaisi muutoin virheen valmistuvan tuotteen kustannuslaskentaan.


Tarvitsetko apua tai lisätietoa?

Täytä oheinen lomake, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Voit myös olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

Lisää ominaisuuksia

Gantt- ja kuormitusnäkymät

Kuvaajia hyödyntämällä pystyt helposti näkemään tuotannon kapasiteetin ja kuormitusasteen.

Tutustu ominaisuuteen

Myyntitilaus ja karkeakuormitus

Adminetin myyntitilaukset ovat myynnin työkalu, jolla tehdään asiakkaille tarviketarjoukset ja muutetaan ne tilauksiksi.

Tutustu ominaisuuteen

Tarjouslaskenta/
tuotekonfiguraattori

Yrityksillä on erilaisia tapoja laskea tarjouksia ja siksi olemmekin kehittäneet Adminettiin vaihtoehtoja tarjouslaskentaan riippuen asiakkaan tarpeista ja toiminnan luonteesta.

Tutustu ominaisuuteen

Myyntitarjoukset

Adminetin myyntitarjouksilla tarjoat laajoja tarjouksia suppeammat tuotteistetut palvelut helposti ja nopeasti mistä tahansa. Teet tarjoukset näppärästi rajatuista toimituskokonaisuuksista, kuten vaikkapa laitekokonaisuuksista.

Tutustu ominaisuuteen

Työajan ja työvaiheaikojen seuranta

Työajan ja työvaiheaikojen seurannalla kirjaat palkanlaskennalliset tunnit ja työvaiheiden kestot. Tiedot menevät suoraan jälkilaskentaan ja tuntikortille.

Tutustu ominaisuuteen

Kannattavuuslaskenta

Kannattavuuslaskennan avulla pääset porautumaan toteutuneisiin kuluihin ja näet tarkalleen, mistä kustannukset ovat syntyneet.

Tutustu ominaisuuteen