Teetkö tarvikeostot kannattavasti? Tarkista ostohinnat hintavertailulla

Adminet vertailee automaattisesti saapuneiden ostolaskujen hinnat ostotilaukseen laskun viitetietojen perusteella.

Jos ostosta ei ole Adminetissä ostotilausta, verrataan hintoja Adminetissä oleviin tuotekohtaisiin sopimushintoihin. Halutessasi voit tarkastaa, kuinka paljon halvemmalla tavaraerä olisi voitu hankkia.

Tarvikelaskujen tarkastaminen on manuaalisesti työläs ja tarkkuutta vaativa vaihe. Siksi hintojen tarkastaminen jää usein tekemättä. Adminetissä ostolaskua verrataan siihen liittyvään ostotilaukseen automaattisesti. Järjestelmä osoittaa poikkeavat hinnat huutomerkillä ja kertoo kokonaissummien välisen erotuksen. Mahdollinen reklamaatio saadaan lähetettyä tarkastus/hyväksyntä -toiminnosta suoraan laskun lähettäjälle sähköpostilla. Jos ostosta ei ole tilausta, vertaa Adminet laskun hintoja tuoterekisterin tuotekohtaisiin ostohintoihin. Poikkeava hinta osoitetaan jälleen punaisella huutomerkillä.

Automatisoidut tuotehintojen tarkastukset ovat mahdollisia OVT- ja verkkolaskujen yhteydessä. Jos verkkolaskujen kohdalla tavarantoimittajan tai tavarantoimittajan operaattorin järjestelmä ei voi välittää tuoterekisteriin verrattavaa koodia (sähkö-, LVI tai EAN-koodi), ei vertailua voi tehdä. Vertailua ei voi myöskään tehdä skannattujen paperilaskujen kohdalla.

Työmaat tilaavat itse ison osan tuotteista. Usein tilaus tehdään soittamalla eikä hintavertailua tehdä. Soitetaan sinne, minne on helpointa soittaa tai sinne, missä on mukavin myyjä. Nyt Adminet tarjoaa uutena ominaisuutena mahdollisuuden tarkastaa helposti, olisiko ollut edullisempia vaihtoehtoja. Hintoja voidaan verrata hinnastoon, jolloin hintoja verrataan saman tuotekoodin eri toimittajien hintojen välillä. Tai jos hankit käyttöösi vastaavien tuotteiden rekisterin, vertaa Adminet hintoja useiden toisiaan vastaavien tuotteiden tuotekoodien välillä.

hintavertailu-vastaavat-tuotteet

Hintavertailulla tarkistat edullisimman ostohinnan hinnastosta tai vastaavista tuotteista.

Vastaavat tuotteet

Vastaavilla tuotteilla tarkoitetaan eri valmistajien samoja tai samankaltaisia tuotteita, joilla on eri tuotekoodi. Vastaavat tuotteet mahdollistavat samankaltaisten tuotteiden hintojen vertailun tarjouslaskennassa, ostojen suunnittelussa ja ostolaskun hintavertailu-toiminnossa. Vastaavia tuotteita hyödyntämällä varmistat edullisimman hankintahinnan.

Adminetissä käytössäsi on sähkön, LVI:n ja rakentamisen vastaavia tuotteita. Lisätietoja vastaavista tuotteista saat Admicomin myynnin ja markkinoinnin kautta.