Pääkirjoitus: Kilpailukykyä mobiilista

Kilpailukyvyn tehostamista ei voi jättää enää vain kilpailijoiden hifistelyksi, kun työtuntien, ainekäytön ja kilometrien tarkkuus paranee, tietojen raportointi nopeutuu ja rahaa säästyy hallinnon kuluista.

Kun kilpailijasi vuonna 2020 ajelee työmaalle, kuittaa hän työmiesten tunnit mobiililaitteelta sekä lukee tarvikkeet ja ainekäytöt kameran viivakoodilukijalla samalla, kun kuuntelee korvanappiin työkohteen äänitetyt muistiinpanot. Konttorilla järjestelmä ehdottaa ostoihin edullisempia vastaavia tuotteita ja raportoi työmaiden poikkeamia automaattisesti.

Illalla kilpailijasi miettii jo uusia tehostamisratkaisuja, kun sinua mietityttää miksi paras työvoima karkaa käsistä ja katteesi ohenee.

Menikö tästä joku juna?

Jos emme ole 2020-valmiudessa vielä, niin työskentelemme hyvää vauhtia sitä kohti. Jo tällä hetkellä tiedon syötön ja automatiikan aikasäästöt voivat tuoda 5-15 minuuttia lisää päivään, per henkilö, per työpäivä.

Samaan aikaan vuoden 2017 kilpailukykysopimus pidensi työpäivää 6 minuuttia kaikilla tasaisesti.

Kysytäänpä rehellinen mielipide työmaalta, kummalla saadaan yrityksen kilpailukykyyn potkua? Kumpaan työntekijät uskovat ja sitoutuvat?

Kun samassa yhtälössä työtuntien, ainekäytön ja kilometrien tarkkuus paranee, tietojen raportointi nopeutuu ja rahaa säästyy hallinnon kuluista, ei kilpailukyvyn tehostamista voi jättää enää vain kilpailijoiden hifistelyksi.

Julkaisemme Adminetistä uuden mobiiliversion tämän lehden ilmestymisen aikoihin maaliskuun alussa. Ensimmäinen versio on toiminut jo vuodesta 2010. Alusta alkaen mobiilimme on tehty tehostamaan yrityksen prosesseja mahdollistamalla tiedon liikkumisen toimiston ja työmaan välillä kertakirjauksella ilman turhia välivaiheita.

Uusi versio tarjoaa entistä monipuolisemmat ja helpommat toiminnot yhdessä kätevässä paketissa.

Työskentelemme edelleen kohti vuoden 2020 visiota, joka saattaa olla alun mielikuvitusleikkiäkin parempi.

Mielestämme nykypäivän teknologia kuuluu pk-yrityksille siinä missä isommillekin.

Ei siis odotella murusia mammuttien innovaatioista, vaan kehitetään ennakkoluulottomasti ja yhdessä rakennus- ja talotekniikka-alan yritysten kilpailukykyä eteenpäin.

anttis-nimmari

Antti Seppä
toimitusjohtaja