Käsittele ostolaskut helposti mobiilissa

Adminetin mobiilissa hyväksyt sinulle tarkistettavaksi saapuneet ostolaskut sujuvasti missä tahansa oletkin.

Saat ostolaskut sähköisesti käsiteltäväksi helppokäyttöiseen mobiilinäkymään, jossa tarkistat laskun tiedot ja kohdistukset sekä muokkaat tarvittaessa laskutusohjausta. Ostolaskujen hyväksynnän päänäkymässä voit suodattaa näkyviin tietyssä käsittelyvaiheessa olevat laskut sekä järjestää niitä esimerkiksi eräpäivän, toimittajan tai laskun summan mukaan.

Yleistiedot

Valitsemasi laskun yleistietoja tarkastelet helposti yhdestä näkymästä. Adminet huomauttaa pääohjelman puolelta tuttuun tapaan, jos laskun tiedoissa on virheitä tai jotain muuta huomioitavaa. Sinisistä linkeistä pääset tarkastelemaan tarkempaa selitettä:

  • Toimittaja: Tarkastelet toimittajan tietoja. Toimittajan nimi on korostettu punaisella, jos tiedoissa on jotain huomioitavaa, esimerkiksi kyseessä on toimittajan ensimmäinen lasku ja Adminet on avannut uuden toimittajan automaattisesti.
  • Lasku yht.: Tarkastelet laskun alv-erittelyä. Täältä näet myös, jos laskun summassa on eroa alkuperäiseen tilaussummaan. Tällöin kohta on korostettu punaisella infokuvakkeella.
  • Kirjanpidon tiedot: Linkki aktivoituu jos tiedoissa on korjattavaa, esimerkiksi kirjanpidon tiliöintejä ei ole tehty.
  • Laskutuksen tilanne: Linkki aktivoituu jos tiedoissa on korjattavaa, esimerkiksi rivejä on jäänyt kirjaamatta työtilauksille tai laskutettavaksi.

Päänäkymästä myös tarkastelet, mille kohteelle, työtilaukselle ja litteralle lasku on kohdistettu sekä tarvittaessa muokkaat kohdistustietoja ja laskutusohjausta. Lisäksi voit tarkastella kiertohistoriaa ja avata näytölle alkuperäisen laskun kuvan.

Laskurivit ja kommentit

Laskurivit-näkymästä näet laskun sisällön rivitasolla ja voit myös ohjata kuluja edelleen laskutukseen riveittäin. Kommentit-näkymässä puolestaan lisäät laskuun liittyviä kommentteja ja huomautuksia.

Hyväksyntä

Mobiilinäkymän alaosan valinnoilla voit missä tahansa käsittelyvaiheessa palauttaa laskun tiliöitäväksi kirjanpitäjälle tai tarkastettavaksi edelliselle käsittelijälle sekä hyväksyä laskun maksuun. Voit myös hyväksyä kerralla useampia laskuja valitsemalla ne hyväksynnän aloitusnäkymässä.

Turva-asetuksissa voit määritellä hyväksynnälle myös laskukohtaisen eurorajan, jonka ylittyessä käyttäjän on syötettävä PIN-koodi ostolaskua hyväksyessään.

Varmista sujuva ostolaskujen käsittely

  • Älä maksa liikaa: Adminet vertaa ostolaskun summaa alkuperäisen tilauksen summaan ja huomauttaa, jos niissä on eroja.
  • Kohdista oikein: Adminet huomauttaa, jos laskurivejä on kirjaamatta työtilaukselle. Voit aina myös tarkistaa ja muokata kohdistustietoja.
  • Varmista laskutus: Ohjaat laskun edelleen laskutukseen kokonaisuudessaan tai vaikka laskuriveittäin.
  • Pysy ajan tasalla: Adminetissä tiedot liikkuvat ajantasaisesti pääohjelman ja mobiilin välillä ilman erillistä synkronointia. Ostolaskuille tekemäsi toimenpiteet kirjautuvat automaattisesti suoraan kirjanpitoon.