Käyttäjävinkki: Työtilauskalenteri

Työtilausten kalenterinäkymä tarjoaa resurssien varaustilanteen tarkastelu- ja ylläpitomahdollisuuden graafisessa muodossa.

Aikataulutettujen töiden lisäksi näet henkilöiden lomat ja poissaolot heti, kun ne on syötetty. Työntekijät puolestaan näkevät työtilanteensa omien kalentereidensa kautta.

Kalenterin kautta vastuuhenkilö voi esimerkiksi aikatauluttaa töitä, siirtää niitä henkilöltä toiselle sekä avata uusia tilauksia. Työt tulevat resursoiduiksi ja ajoitetuiksi samalla kertaa ja kaikki muutokset päivittyvät heti myös työtilausten tietoihin.

Resursointi

Rajausten avulla saat näkyviin haluamasi resurssit ja aikavälin. Voit myös tarkastella vain tietyn kohteen resurssitilannetta tai vaikka suodattaa näkymän osaamiskoodien perusteella – näin selviää nopeasti, milloin tietyn pätevyyden omaava työntekijä on vapaana. Työn tarkemmat tiedot saat näkyviin kalenterinäkymän palkkia napauttamalla ja siitä pääset tarvittaessa edelleen tilauksen ylläpitoon.

Aikataulutus

Aloittamatta olevia työtilauksia voidaan ajoittaa uudelleen siirtämällä niitä hiiren avulla kalenterissa eri ajankohtaan tai toiselle työntekijälle. Tartu työtilauspalkkiin vasemmasta reunasta, pidä hiiren painiketta pohjassa ja raahaa se haluamaasi paikkaan. Työn kestoa muutat vetämällä palkkia hiirellä oikeasta reunasta lyhyemmäksi tai pidemmäksi.

Työntekijälle uusi työtilaus

  1. Klikkaa kalenterista haluamasi resurssin riviltä kellonaikaa, jolloin haluat työn alkavan.
  2. Valitse ponnahdusikkunan toimintolinkistä, poimitko tilauksen työpoolista vai avoimista töistä.
  3. Etsi avautuvalta työlistalta haluamasi tilaus ja valitse se klikkaamalla.
  4. Työtilauksen tiedot avautuvat näytölle, jolloin voit ylläpitää niitä sekä työn ajoitusta.
  5. Paina Tallenna.

Työtilaukselle uusi työntekijä

  1. Klikkaa haluamasi tilauksen kalenterimerkintää ja valitse ponnahdusikkunasta Uusi asentaja.
  2. Poimi avautuvan apuikkunan yläosassa työntekijän nimi ja muokkaa ajoitusta tarvittaessa.
  3. Paina Tallenna.

(Avaa kuva isompana tästä)