Osaamisella rakennetaan tulevaisuus

Kymmenen vuoden päästä asennamme nykyiseen kaupunkikuvaan teknologioita, joita tänä päivänä näemme vasta haaveissamme. Tulevaisuuden teknologioiden yleistyessä näiden toimialojen terävin kärki tulee näyttämään tulevaisuuden suunnan.

Rakentamisen ja talotekniikan toimialoilla koronakriisin vaikutukset ovat jääneet ainakin toistaiseksi verrattain pieniksi ja toimialat pysyvät optimistisina. Uudis- ja toimitilarakentamisen määrä on eniten epävarmalla pohjalla, mutta kokonaisuutta tarkasteltaessa näyttää siltä, että rakentamisen määrään tulee vain pieni notkahdus. Rakennusteollisuus RT ry:n suhdannekatsauksen mukaan teollisuus- ja varastorakentaminen sekä korjausrakentaminen palaavat kasvu-uralle. Tämä raivaa lisää tilaa erityisosaajille.

Korjausrakentamisen raivatessa tilaa rakentamisen markkinaosuudesta, saavat talotekniikan vihreisiin teknologioihin keskittyneet erityisosaajat mahdollisuuden nousta parrasvaloihin.

Tulevaisuuden teknologioiden yleistyessä ja kehittyessä näiden toimialojen terävin kärki tulee näyttämään tulevaisuuden suunnan. Nyt ei ole aika tyytyä mahdollisesti turvalliselta tuntuvaan nykytilanteeseen, vaan on jatkuvasti pidettävä silmät auki uusille mahdollisuuksille. Jokainen työntekijä voi olla edelläkävijä, joka johtaa osaamisellaan työmaat hyviin lopputuloksiin, mikä johtaa taas uusiin suosituksiin.

Panostaminen työvoiman kouluttamiseen on aloitettava nyt, mikäli haluat olla markkinoilla vielä viiden tai kymmenen vuoden päästä.

Näkemykset ja kokemukset – niin ulkopuoliset kuin yrityksesi sisäiset – kannattaa kuunnella tarkkaan, sillä siemenet uusille menestysideoille saattavat piillä missä tahansa arjen keskellä. Ole siis utelias.

Muista, että sinun ei tarvitse mahdollisesti päättäjän tai johtajan roolissa osata itse kaikkea. On sen sijaan tärkeää, että henkilöstöstäsi löytyy osaajat, jotka täydentävät niitä aukkoja, joissa itse et ehkä ole parhaimmillasi.

”Me teimme sen!” on tavoitetila, jossa työyhteisön jäsenet kokevat kaikki vaikuttaneensa hyvän lopputuloksen saavuttamiseen. Tällöin yrityksen johto on onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos yrityksesi listoilta tai oman työpöytäsi ääreltä puuttuu henkilö, jolla olisi luontaisesti taipumus olla kiinnostunut kaikesta uudesta, kannattaa vinkkejä pyytää aktiivisesti muualta.

Kymmenen vuoden päästä asennamme nykyiseen kaupunkikuvaan teknologioita, joita tänä päivänä näemme vasta haaveissamme.

Joten varmista, että sinä olet tulevaisuuden tekijöiden kelkassa. On aika panostaa yrityksesi osaamiseen sekä yrityksesi osaajiin.

Aurinkoista kevättä kaikille!

Me Admicomilla olemme panostaneet koronapandemian aikana organisaatiomme vahvistamiseen sen eri puolilla. Tuotekehityksemme on lujittunut monilla uusilla tekijöillä, joiden työ voimistaa ohjelmistokehitystä entisestään. Me emme aio pysähtyä paikoilleen, vaan tähtäämme jatkossakin siihen, että Adminetin ohjelmistokokonaisuus vahvistuu markkinoiden johtavana palveluna ja tukee liiketoimintaasi ainutlaatuisen vahvana kulmakivenä. Me panostamme osaajiimme sekä osaamiseemme – sinua varten. Ollaan yhteyksissä!

Joni Haapamäki

Joni toimii toiminnanohjausratkaisuyksikön myyntijohtajana. Asiantuntemustaan ohjelmistoista ja yrittäjien palvelemisesta Joni hyödyntää, kun etsitään ratkaisuja yrittäjän ja henkilöstön arjen helpottamiseksi ja tukemiseksi. Ihmisten auttaminen niin työssä kuin vapaa-ajallakin kuuluu hänen tärkeimpien arvojensa joukkoon.

Jatka lukemista

LVIS-Maailma 1/2021