Automatiikka auttaa yrityksesi avainlukujen seurannassa

Adminet tarjoaa myös tietoa automatiikan havaitsemista poikkeamista yrityksesi talouteen liittyvissä avainluvuissa sekä ohjeita niiden korjaamiseen.

Uuden Seuranta-sovelluksen avulla voit valjastaa Adminetin automatiikan avuksesi yrityksesi avainlukujen seurantaan. Automaattista seurantaa hyödyntäessäsi Adminet käy kuukausittain läpi yrityksesi taloustiedot ja hälyttää, mikäli seurannan piirissä olevissa tiedoissa on puutteita, korjattavaa tai epätavallisia muutoksia.

Adminet ilmoittaa havaitsemistaan poikkeamista

Edellisen kuukauden raportti muodostuu kuun vaihteen jälkeen liukuvalta 12 kuukaudelta. Automatiikan havaitsemista poikkeamista ilmestyy Adminetin etusivulle Poikkeamaseuranta-tehtävälinkki, josta pääset tarkastelemaan raporttia. Raportilla hälytyksen laukaisseet arvot näkyvät punaisella korostettuna ja vieressä kerrotaan mitä havainnot tarkoittavat, mikä merkitys niillä on yrityksesi talousseurannassa ja miten voit korjata tilanteen.

Seuraa haluamassasi laajuudessa

Seurantaa voit käyttää haluamassasi laajuudessa valitsemalla seurattavat tiedot ja osalle niistä voit itse määrittää hälytysten raja-arvot. Halutessasi poikkeamista voidaan myös lähettää automaattiviesti kirjanpitäjälle tai kohteen vastuuhenkilölle.

Hälytyksiä on mahdollista saada:

  • negatiivisesta omasta pääomasta,
  • varastonmuutoksesta, joka on liian suuri tai pieni varaston arvoon nähden,
  • kohteista, joiden valmistumisasteen mukainen oikaisu on tavanomaista suurempi liikevaihdon budjetin/ennusteen suhteen,
  • urakkakohteista, joilta puuttuu budjetti,
  • epärealistisesta koodittoman tuotteen keskihinnasta sekä
  • oma-aloitteisista veroista, jos kirjanpitotili ei ole nollaantunut edellisessä kuussa.

Esimerkiksi budjetoimattomat urakat -hälytyksen summaa klikkaamalla saat suoraan listauksen puutteellisista kohteista. Ongelman selvitettyäsi voit merkitä sen raportilla käsitellyksi, jolloin myös etusivun tehtävälinkki häviää.

Jatka lukemista

LVIS-Maailma 2/2020