Hyödynnä Adminetin karttatoiminnot

Karttatoiminnoilla etsit esimerkiksi työmaiden sijainnit ja ajoreitit, tarkistat tuntikorttien matkakorvaukset ja työaikaleimaukset sekä seuraat kaluston liikkeitä kartalla.

Rajaa näytettävät kohteet tai tilaukset tarpeesi mukaan

Kohteiden tai työtilausten päänäkymässä voit rajata kartalla näytettävät työt kulloisenkin tarpeesi mukaan esimerkiksi vastuuhenkilön, paikan tai työn tyypin perusteella. Lisäksi voit valita, haluatko tarkastella tar-jouksia, avoimia tilauksia, työpoolissa olevia tilauksia vai arkistoa.

Karttanäkymässä tarkastelet valintasi mukaisia kohteita ja tilauksia. Eri vaiheissa olevien töiden havainnointia helpottavat värikoodit, joilla erotat nopealla vilkaisulla valmiit tai laskutetut työt (vihreä), asentajan aloittamat tai vastaanottamat työt (keltainen), avoimet tai osittain tehdyt työt (punainen) ja tarjoukset (oranssi).

Hanki ajo-ohjeet työmaille

Kohteiden tai työtilausten selausnäkymässä näytölle rajaamasi työt avautuvat Google Maps -kartalla Karttanäkymä-napista. Työmaan osoitteen saat näkyviin napauttamalla sen sijaintia osoittavaa symbolia. Kun paikannat oman sijaintisi tai merkitset kartalle jonkin muun lähtöpisteen, saat halutessasi ajoreitin tästä pisteestä työmaalle. Käytettävissäsi ovat myös muut Google Mapsin toiminnallisuudet.

Karttanäkymässä tarkastelet valitsemiasi kohteita ja haet helposti reitin haluamallesi työmaalle. (Klikkaa kuvaa tarkastellaksesi sitä isompana.)

Tarkista tuntikorttien matkakorvaukset

Tuntikorteilla voit tarkistaa kohteen toimitusosoitteen ja henkilön kotiosoitteen välisen matkan sekä mahdolliset matkakorvaukset. Välimatkat-tarkistustoiminto on käytettävissä sekä työtunteja syötettäessä että hyväksyttäessä. Toiminto avaa apuikkunaan näkyviin kaikkien tuntikortille merkittyjen kohteiden ja henkilön kotiosoitteen väliset etäisyydet ja voit helposti tarkistaa, että esimerkiksi kilometrikorvaus on oikein merkitty.

Infra-, vedeneristys- tai rakennusalalla on mahdollista tarkistaa myös matkakustannusten korvaukset valittuun työehtosopimukseen nähden: saat huomautuksen, jos korvauksen määrä ei täsmää työmaan etäisyyteen.

Paikanna työaikaleimaukset

Työaika-sovelluksessa voit niin ikään paikantaa kunkin työmaan sijainnin työaikakirjausten ylläpidon Karttanäkymä-painikkeesta. Jos mobiililaitteella tehdyille työaikaleimauksille on tallennettu sijainnit, saat nekin samalle kartalle. Ohjelma myös huomauttaa, mikäli leimaus on tehty yli kilometrin päässä sille valitusta kohteesta.

Paikanna kalusto

Mapon-paikannussovellusta käyttäessäsi saat Kaluston hallinta -sovelluksessa ajoneuvojen ja koneiden sijainnit kartalle. Tällöin myös kaluston selausnäkymässä yksittäisen laitteen kohdalla koodin vieressä näkyy vihreä paikannusikoni, joka toimii linkkinä karttaan ja paikantaa kyseisen laitteen sieltä.

Karttanäkymässä kutakin ajoneuvoa/laitetta symboloi nuolikuvake, jonka väri osoittaa tilaa ja nuoli etenemissuuntaa: vihreä nuoli symboloi liikkeellä olevaa ja punainen seisonnassa olevaa kohdetta. Symbolia naputtamalla pääset näkemään kohteen tarkemmat tiedot, kuten tilan ja mahdollisen kuljettajan nimen.

Kartalta tarkistat helposti ajoneuvojen ja koneiden sijainnit sekä niiden käyttöön liittyvät lisätiedot. (Klikkaa kuvaa tarkastellaksesi sitä isompana.)

Jatka lukemista

LVIS-maailma 2022