Käyttäjävinkki: Tarkkaile kassavirtaa

Rahoitusennusteesta voit seurata ja ennakoida yrityksesi kassavirtaa ajantasaisesti viikkotasolla. Samassa näkymässä tarkastelet kätevästi myös pankkitilien tilannetta.

Rahoitusennuste auttaa varautumaan

Adminetin rahoitusennusteesta näet viikkotasolla maksut ja myyntisaamiset sekä niiden mukaan lasketun pankkitilien käyttövaran. Ennusteelta tarkastelet reaaliajassa sekä lähteviä että saapuvia suorituksia, ja voit sisällyttää siihen myös ostotilauksiin ja alihankinnan maksuerätaulukoihin sitoutuneet kustannukset.

Ennusteen sisältöön ja laajuuteen voit vaikuttaa esimerkiksi valitsemalla:

  • pankkitilien Yhteensä-riviltä, käytätkö ennusteessa viimeisintä pankista noudettua vai viimeisimpään tiliotteeseen perustuvaa saldoa (valintanapit).
  • haluatko sisällyttää ennusteeseen kaikki erääntyneet maksut (Kumulatiivinen-valinta).
  • missä vaiheissa olevat maksut, ostotilaukset, alihankintasopimukset ja maksuerät ennusteessa huomioidaan (alasvetovalikot).

Voit myös lisätä näkymään viikkoja kuluvasta viikosta eteen- tai taaksepäin, avata haluamasi viikon päiväkohtaiseen tarkasteluun sekä viedä näkymään valitsemasi tiedot taulukkolaskentaan.

Maksusuunnitelmiin muita huomioitavia eriä

Polussa Rahaliikenne | Maksutilanne | Maksusuunnitelmat voit tallentaa palkkasummat sekä yrityksesi sellaiset säännöllisinä toistuvat tai kertaluonteiset maksut, jotka eivät ole ostolaskuissa, maksupäätteellä tai oma-aloitteisten verojen ilmoituksella. Nämä erät huomioidaan rahoitusennusteessa, mutta niitä ei veloiteta pankkitililtä.

Palkat

Syötä Palkat-taulukkoon yrityksesi palkkasumma-arviot maksuryhmittäin per palkkajakso ja paina Tallenna. Summat huomioidaan ennusteessa eräpäivän mukaan, joka on palkkajakson maksupäivää edeltävä pankkipäivä.

Muut maksut

Muut maksut voivat olla kertaluonteisia tai toistuvia, kuten esimerkiksi pankin suoraan veloittamat lainanlyhennykset. Kirjaa ne Uusi-linkistä ja täydennä riville maksun selite, euromääräinen summa sekä eräpäivä. Valitse Toistuminen-kentästä, monenko kuukauden välein maksu veloitetaan. Kun kyseessä on kertaluonteinen maksu, valitse vaihtoehto ”Ei”. Määrittele toistuvalle laskulle myös voimassaoloaika antamalla päättymispäivä tai toistojen lukumäärä.

Rahoitusennusteella seuraat ajantasaisesti yrityksesi kassavirtaa. Näkymään voit suodattaa tietoja useilla valinnoilla kulloisenkin tarpeen mukaan. (Klikkaa kuvaa tarkastellaksesi sitä isompana.)

Jatka lukemista

LVIS-maailma 2022