Katse palloon

Tämä vuosi on tuonut täysin yllättäen monen yrittäjän, työntekijän ja yksilön uudenlaisten haasteiden eteen. Rankimmistakin koettelemuksista parhaiten selviävät ne, jotka pystyvät keskittymään myrskyn silmässä olennaiseen eli päivittäiseen tekemiseen omien vahvuuksien avulla.

Hyvää päivää arvon lukija! Elämme kaikki suurta muutosten vuotta. Tämä vuosi on tuonut täysin yllättäen monen yrittäjän, työntekijän ja yksilön uudenlaisten haasteiden eteen. Noita haasteita ei ole osattu ennakoida tai niihin ei ole pystytty valmistautumaan. Siksi isku on ollut vähintään jokaisen henkiselle puolelle merkittävä ja epävarmuus on ollut läsnä koko vuoden ajan.

Tällaiset haasteet on kuitenkin otettava vastaan joka tapauksessa. Niistä selviytymiseen moni onkin kyennyt kiitettävällä tasolla.

Näiden onnistumisten ytimessä on ollut yksilöiden vilpitön halu olla tukena muille työntekijöille, kollegoille sekä esimiehilleen.

Inhimillisyyden kestävyys on ollut testissä ja niiden tulevaisuus näyttää hyvältä, jotka ovat pystyneet kaiken turbulenssin keskellä pysymään rauhallisina.

Kuten epävarmoina aikoina muutenkin, maailman tasapainon keikkuessa yksilöt pystyvät pitämään oman veneen vakaana. Turbulenssi kyllä tyyntyy ajallaan.

Rankimmistakin koettelemuksista parhaiten selviävät ne, jotka pystyvät keskittymään myrskyn silmässä olennaiseen eli päivittäiseen tekemiseen omien vahvuuksien avulla.

Kaava on siis yksinkertainen: Jos työkanta uhkaa huveta, niin keskity myymään uusia projekteja. Työkannan täyttyminen ei tokikaan tapahdu yhdessä päivässä, viikossa tai kuukaudessakaan, vaan se vaatii systemaattista työtä niin kauan, kunnes tavoitteeseen päästään.

Ole siis kärsivällinen ja laita toistoja sisään.

Huippu-urhelijatkin nousevat huipulle saman kaavan avulla – lukemattomien toistojen avulla osaaminen varmistuu ja päästään pelaamaan isoista pokaaleista

Joten jos koet vielä olevasi epävarmassa tilanteessa, niin kiinnitä katseesi tiukasti palloon ja kohdista panoksesi tulevaisuuden töiden varmistamiseen.

Joni Haapamäki

Joni toimii toiminnanohjausratkaisuyksikön myyntijohtajana. Asiantuntemustaan ohjelmistoista ja yrittäjien palvelemisesta Joni hyödyntää, kun etsitään ratkaisuja yrittäjän ja henkilöstön arjen helpottamiseksi ja tukemiseksi. Ihmisten auttaminen niin työssä kuin vapaa-ajallakin kuuluu hänen tärkeimpien arvojensa joukkoon.

Jatka lukemista

LVIS-Maailma 3/2020