Käyttäjävinkki: Osaamisrekisteri taipuu moneen

Osaamisrekisteri toimii perinteisesti muistisi tukena työntekijöiden pätevyyksien ja niiden voimassaolojen seurannassa. Sitä voi kuitenkin hyödyntää myös monella muulla tapaa.

Osaamisrekisteriä käytetään perinteisesti työntekijöiden pätevyyksien ja niiden voimassaolojen seurantaan. Tällöin uusittavista osaamisista ei tarvitse pitää itse lukua järjestelmän muistuttaessa vanhenevista pätevyyksistä. Rekisteriä voit kuitenkin hyödyntää myös monella muulla tapaa.

Sovella yrityksesi tarpeisiin

Osaamisrekisteri (Hallinta | Perusrekisterit | Osaamiset) voi sisältää käytännössä mitä tahansa tietoja, joita haluat yrityksesi työntekijöistä pitää tallessa tai seurata. Esimerkiksi organisaatioon liittyvät ryhmittelyt ovat käteviä varsinkin sellaisissa yrityksissä, joissa henkilöiden osastot tai yksiköt vaihtuvat usein. Näitä ryhmiä pystyt hyödyntämään muun muassa työtilausten ja kohteiden henkilövalinnoissa.

Hyödynnä osaamisrekisteriä esimerkiksi näin:

  • Ryhmittelyt: henkilö- tai ammattiryhmät.
  • Organisaatio: toimipisteet, toimialat, yksiköt tai osastot.
  • Kalusto: henkilöiden käytössä olevat työkalut, autot ja laitteet.
  • Työvaatteet ja -varusteet: työntekijöille hankitut asut ja turvavarusteet kokoineen.
  • Oikeudet ja luvat: avaimet, kulkukuvat ja ajokorttiluokat.

Yrityksesi tarpeen mukaiset luokat voit perustaa Osaamiskoodit-välilehdellä ja tallentaa työntekijöiden yksilöllisiä tietoja Osaamiset-välilehdellä. Osaamistietoja pystyt ylläpitämään myös henkilörekisterin kautta.

Resursointi helpottuu

Osaamisrekisterin ammattitaitoon liittyvät ryhmittelyt nopeuttavat töiden aikataulutusta: esimerkiksi kalenteria selatessasi voit suodattaa näkyviin juuri oikeanlaiset osaajat tai tietyn yksikön henkilöt.

Lisäksi työmääräimiä muodostettaessa voit etsiä henkilöitä osaamisen perusteella työtilauksen Asentajat-välilehden Resurssipoiminta-toiminnolla. Vastaava toiminto löytyy myös kohteiden ylläpidon Asentajat-välilehdeltä.

Tulosteet palvelevat muitakin toimintoja

Työntekijöihin liitettyjen osaamistietojen perusteella on mahdollista tuottaa luetteloita yrityksesi tukitoimintojen avuksi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi listaukset henkilöiden käytössä olevista laitteista ja varusteista. Työvaatetilauksia varten saat puolestaan suoraan listattua tarvittavat koot. Tulosteet löydät osaamisten ylläpidon Raportit-välilehdeltä.

Luomalla osaamisrekisteriin ammattitaitoon liittyviä ryhmittelyjä, nopeutat muun muassa töiden aikataulutusta. Esimerkiksi kalenteria selatessasi voit suodattaa näkyviin juuri oikeanlaiset osaajat.

Jatka lukemista

LVIS-Maailma 3/2020