Käyttäjävinkki: Käyttäjäroolit Adminetissä

Käyttäjän rooli valitaan käyttäjätunnusta perustettaessa ja se määrää käyttöoikeudet eli rajaa valikossa näkyviä sovelluksia sekä niissä käytettävissä olevia toimintoja tai selattavia tietoja.

Laajennettujen oikeuksien avulla voi kuitenkin käyttäjäkohtaisesti ohittaa tiettyjä rajoituksia. Tässä tarkastelemme työntekijä- ja työnjohtajarooleja sekä niihin liittyviä laajennettuja oikeuksia, joita pääkäyttäjä voi ylläpitää.

Roolit

Asentaja-rooliin kuuluvilla käyttäjillä on suppeat oikeudet, joita ei ole mahdollista muokata. Tällöin työntekijän käytettävissä ovat tietyt työtilauksiin, tuntikortteihin sekä lomiin/poissaoloihin liittyvät ohjelmat sekä vastaavat mobiilisovellukset.

Asentaja-työnjohto-rooli antaa oletuksena samat oikeudet kuin Asentaja-rooli, mutta niitä on mahdollista laajentaa eli voit antaa tunnukselle lisäoikeuksia tarpeen mukaan.

Työnjohto-roolilla perustetut Adminet-tunnukset sisältävät oletuksena laajan pääsyn ohjelmaan. Rooliin kuuluvat esimerkiksi työtilausten vastuuhenkilönäkymä, laskutus, maksuerätaulukot, kohteiden ylläpito, raportit, ostolaskut, ostotilaukset sekä tarjouslaskenta. Voit lisätä tai poistaa oikeuksia tarpeen mukaan käyttäjäkohtaisesti.

Hallinta | Käyttäjät | Lisää käyttäjä -ohjelmassa pystyt vaihtamaan käyttäjäkohtaisia rooleja ja tarkastelemaan kunkin roolin oletusoikeuksia.

Laajennetut oikeudet

Laajennettujen oikeuksien avulla sallit käyttäjäkohtaisesti tiettyjä toimintoja tai ohitat näkymärajoituksia eri sovelluksissa. Uuden oikeuden lisäät Hallinta | Käyttäjät | Laajennetut oikeudet -ohjelmassa.

Laajennetuilla oikeuksilla annat yksittäiselle työntekijälle normaalia laajemmat käyttöoikeudet. Esimerkiksi Asiakas ja kohde pika-avaus/-muokkaus -oikeudella sallit asiakkaan ja kohteen perustamisen ja ylläpidon kaikissa sovelluksissa, joihin käyttäjällä on pääsy. Näin mahdollistat esimerkiksi Asentaja-rooliin kuuluvalle työntekijälle uusien kohteiden avaamisen työtilauksien kautta, vaikka hänellä ei ole muutoin oikeutta kohderekisteriin.

Voit muokata myös työnjohdon oikeuksia. Oletuksena työnjohtaja näkee esimerkiksi työtilausten vastuuhenkilönäkymässä vain omat työtilauksensa. Voit kuitenkin sallia hänelle kaikkien työtilausten käsittelyn antamalla laajennetun oikeuden Kaikki työtilaukset vastuuhenkilö.

Adminet käyttöoikeudet - Admicom asiakaslehti

Näin määrittelet laajennetut käyttöoikeudet:

  1. Valitse käyttäjä.
  2. Paina Uusi.
  3. Poimi haluamasi oikeuden nimi alasvetovalikosta.
  4. Alku- ja loppupäivän avulla voit rajata oikeuden voimassaolon. Jos et anna päivämääriä, oikeus astuu voimaan heti ja on voimassa toistaiseksi.
  5. Paina Tallenna.