Telilän Sähkötyö Oy ja Sähkö-Sinssi Oy hyödyntävät Admicomin avaimet käteen -palvelua
Onko mahdollista, että 90 henkilöä työllistävässä sähköalan konsernissa ei ole toimistolla ensimmäistäkään henkilöä tekemässä kirjanpitoon,…
Harvoin on valtiovallan aloite synnyttänyt yhtä paljon positiivista pöhinää kuin hallituksen avaus digitalisaatiosta. Paraneeko yrityksen kilpailukyky yhteiskunnan digiloikalla, oikeasti?
Harvoin on valtiovallan aloite synnyttänyt yhtä paljon positiivista pöhinää kuin hallituksen avaus digitalisaatiosta. Etujärjestöt ja yritykset ovat kilpaa kääntäneet digisaarnaa omille toimialoilleen, eikä rakentamisen ja kiinteistöjen saama huomio ole pienimpiä. Byrokratiaa halutaan purkaa, energiaa pitää säästää ja hallintoa tehostaa!
Pääpointteina digitalisaatiossa ovat asiakaslähtöisyys ja tuottavuus.
Valtiotasolla nämä tarkoittavat isoja asioita, jotka varmasti helpottavat arkea ja auttavat julkista taloutta. Entäpä yrityksen talous ja arki? Osa asioinnin helppoudesta toivottavasti lämmittää mieltä, mutta nouseeko valtion digiloikalla myynti, laskeeko kustannukset tai tehostuuko yrityksen prosessit?
Paraneeko yrityksen kilpailukyky yhteiskunnan digiloikalla, oikeasti?
Rakennusalan työn tuottavuus ei ole kehittynyt lähellekään samaa tahtia muiden toimialojen kanssa. Samaan aikaan työvoimasta on pulaa ja vaatimustaso vaan kasvaa. Yhtälö suorastaan huutaa yrityksen prosessien tehostamista. Tampereen teknillisen yliopiston ja Rakennusteollisuuden tutkimuksessa vain alle puolet vastaajayrityksistä kertoivat hyödyntävänsä toiminnan-/tuotannonohjausjärjestelmää. Yli puolet jatkaa ”kuten ennenkin”.
Me haastamme rakennus- ja talotekniikka-alan yrityksiä digiloikkaamaan kanssamme vuonna 2017.
Pyyhitään paperit pöydältä, kirjataan työt laskutukseen mobiilista, lähetetään ostotilaukset omasta järjestelmästä jne. Kynällä allekirjoitetaan ja tietokoneella automatisoidaan. Tehdään tämä kaikki yhdessä, eikä odoteta julkisen talouden loikkimista. Kerätään tehostamisen hyödyt ensin yrityksen kassaan ja vasta sitten verotuloina yhteiskunnalle. Vai mitä?
Lopuksi vielä tärkeä ohje kaikille digiloikkaajille: Älä anna vauhdin sokaista digihuumassa tai löydät nopeasti itsesi tilanteesta, jossa kaunis ajatus toiminnan helpottamisesta on muuttunut työlääksi ohjelmistococktailiksi.
Ota kanssamme yksi kokonaisvaltainen digiloikka – se on lääke myös useasta osasta syntyneen ohjelmistococktailin aiheuttamaan päänsärkyyn.
Antti Seppä
toimitusjohtaja