Käyttäjävinkki: Käsittele ostolaskut entistä sujuvammin

Olethan huomannut, että Adminetin ostolaskujen käsittelyyn on tullut useita käytettävyyttä parantavia muutoksia ja uusia ominaisuuksia, joilla nopeutat ostolaskujen käsittelyä entisestään.

Laskujen tilasymbolit

Laskun tilasymbolin väri ilmaisee, missä vaiheessa kiertoprosessia lasku on menossa. Symbolia klikkaamalla avautuu näkymä, josta näet laskun kierto- ja siirtohistorian: Tehtävät-välilehdeltä löydät listauksen kaikista laskulla olevista tehtävistä, niiden suorittajat, tilat ja mahdolliset kommentit. Siirrot-välilehti puolestaan näyttää, miten ja milloin laskua on kierron aikana eri henkilöiden välillä siirretty ja miten kukakin on laskua eri vaiheissa kommentoinut.

Laskun tilaa osoittava pallosymboli näkyy sekä ostoreskontrakyselyssä, ostolaskuarkistossa että maksamattomat ostolaskut -näkymässä.

Laskujen käsittelytoiminnot

Laskujen käsittely nopeutuu rivinäkymän Kohdistus-välilehden uusilla toiminnoilla: käsiteltävänä olevan laskun Valitse-ruutu on mahdollista merkitä sekä avata seuraava tai edellinen lasku käsittelyyn palaamatta selausnäkymään.

Uudesta Toiminnot | Siirrä muualle hyväksyttäväksi -linkistä laskun saa siirrettyä hyväksyjältä toiselle, eli lasku siirtyy eri suorittajalle, mutta pysyy samassa vaiheessa

Toimittajatiedot

Toimittajan nimeen on lisätty linkki, jonka kautta toimittajatietoja voidaan tarvittaessa tarkastella ja muokata sekä palata sen jälkeen alkuperäiseen näkymään.

Toimittajan viimeisimmän noudetun tilaajavastuuraportin tilaa ilmaiseva symboli on näkyvillä sekä laskujen selauksessa että riviylläpidossa, jos käytössä on Rakentamispalvelut-sovellus ja toimittajalle on olemassa tilaajavastuutiedot. Tällöin toimittajan muokkauskuvakkeen kautta voidaan tarvittaessa tarkastella tilaajavastuuraporttia tai noutaa uusi raportti.

Maksulupien hallinta

Uusi käyttöoikeus ”Ostolaskujen maksulupa” mahdollistaa maksulupien hallinnan myös muille kuin organisaatiorakenteessa nimetylle hyväksyjälle. Käytännössä siis useampi henkilö voi hallinnoida laskujen maksamista riippumatta siitä, kenellä lasku on milloinkin hyväksyttävänä.

Laajennetun käyttöoikeuden avulla käyttäjä voi antaa maksamattomalle ostolaskulle maksuluvan tai poistaa sen jo maksuun hyväksytyltä laskulta. Maksuluvan ylläpito siirtää hyväksyntätehtävän sille henkilölle, joka laskua on viimeksi päivittänyt. Maksulupa voidaan edelleen antaa myös hyväksyntä-näkymässä kuten ennenkin. Ostolaskujen maksulupa -käyttöoikeus aktivoi näkymään myös linkit, joista pääsee tarkastelemaan yrityksen pankkitilien saldoja sekä rahoitusennustetta.