Anna-Maija Ijäs Admicom Finland Oy:n toimitusjohtajaksi

Tammikuussa Admicom Finland Oy sai emoyhtiöstä erillisen toimitusjohtajan, kun Anna-Maija Ijäs nimettiin tytäryhtiön toimitusjohtajaksi. Uudessa tehtävässään Ijäs haluaa varmistaa, että yrityksen toiminta jatkuu yrittäjähenkisenä ja toiminnan keskiössä on jatkossakin kehittää Adminettiä siten, että ohjelmistoratkaisuilla pystytään tukemaan entistä paremmin asiakkaiden kilpailukykyä ja kannattavuutta.

Admicom Oyj:n tarkoituksena on tulevaisuudessa eriyttää emo- ja tytäryhtiöiden johtamista, ja siitä syystä myös tytäryhtiö Admicom Finland Oy sai oman toimitusjohtajan, kun tehtävään nimettiin 14.1.2021 yhtiön sisältä Anna-Maija Ijäs.

– Olen kiitollinen minulle annetusta mahdollisuudesta päästä viemään Admicom Finland Oy:tä seuraavaan vaiheeseen. Yhtiöiden eriyttäminen mahdollistaa organisaation tulevien vuosien kasvun ja erityisesti tuotteen seuraavat isommat kehitysaskeleet, Ijäs kertoo.

Admicomin toimintaa kehitetään jatkossakin siten, että uusilla ratkaisuilla pystytään tukemaan entistä paremmin asiakkaiden liiketoiminnan kilpailukykyä ja kannattavuutta.

– Myös tulevaisuudessa keskiössä ovat asiakkaamme: Kehitämme ohjelmistoa valittujen toimialojen tarpeiden mukaan ja siten pystymme tukemaan asiakkaita heidän oman liiketoimintansa kehittämisessä. Esimerkiksi tuotteen automatisoinnin kasvattaminen on tärkeä osa tätä kehitystä asiakasyritystemme kannattavuuden näkökulmasta. Automatisaation kehittyessä myös palvelun merkitys korostuu entisestään, joten hyvän asiakaskokemuksen varmistaminen on yksi keskeisimmistä tavoitteistamme, Ijäs painottaa.

Ohjaksiin monipuolisella kokemuksella

Ijäs aloitti Admicomilla taloushallinnon palveluiden parissa vuonna 2011, kun yrityksessä työskenteli vasta 15 henkilöä. Hän oli myös mukana käynnistämässä tuki- ja käyttöönottotiimejä Jyväskylään, kunnes vuonna 2014 tuli ajankohtaiseksi perustaa toimipiste myös Helsinkiin.

– Tuolloin otin uuden haasteen vastaan ja muutin perheeni kanssa Etelä-Suomeen. Työtehtävät kehittyivät myyntiin ja siitä teollisuuden toimialajohtoon sekä johtoryhmään. Vuodesta 2019 alkaen olen suorittanut työni ohessa myös EMBA-koulutusohjelmaa, josta olen saanut hyvää tukea kehityspolullani.

Ijäs uskoo, että yrityksen läpikotainen tuntemus auttaa myös uudessa roolissa toimitusjohtajana:

– Laajasta kokemuksesta yhtiön eri tehtävissä tulee olemaan apua toimintojen kehittämisessä. Kaikki asiakaskohtaamiset vuosien varrella ovat luoneet ymmärrystä siihen, millaisten asioiden kanssa asiakasyrityksemme arjessaan painivat.

Ijäs tiedostaa, että vahvan ohjelmisto- ja toimialaosaamisen lisäksi Admicomin vahvuus on aina ollut työntekijöiden sitoutuneessa tekemisessä. Tätä perintöä hän haluaa tukea ja vahvistaa myös jatkossa.

– Admicomissa on aina tunnistettu työntekijöiden potentiaali ja oikeat ihmiset ovat toimineet oikeilla paikoilla. Tätä yrittäjämäistä henkeä ja yhdessä tekemisen meininkiä aion ylläpitää ja kehittää edelleen. Tehtäväni on huolehtia, että työntekijöiden tekemisen palo säilyy. Admicomin kasvutarina on syntynyt ihmisistä ja tulee jatkumaan työntekijöiden vahvuuksien kautta, Ijäs korostaa.