Käyttäjävinkki: Pdf-lomakkeet mobiilissa

Adminetin mobiilissa voit käsitellä pääohjelmasta tuttuun tapaan myös erilaisia työtilauksiin liittyviä lomakkeita, kuten tarkastuspöytäkirjoja ja työvaiheilmoituksia. Täytetyn lomakkeen voi myös liittää mukaan asiakkaalle lähetettävään laskuun.

Ylläpito sekä työntekijöillä että vastuuhenkilöillä

Adminetissä voit lisätä ja ylläpitää PDF-lomakkeita mobiilityötilausten Asentaja- ja Vastuuhenkilö-toiminnoissa vastaavasti kuin pääjärjestelmässäkin. Asentajille voit antaa lomakkeiden käsittelyoikeuden yrityksesi käytäntöjen mukaan. Asentajien lomakkeiden käyttöoikeudet riippuvat pääjärjestelmän puolella määritellystä asetuksesta ”PDF-lomakkeet asentajilla”, jota hallinnoit polussa Projektien hallinta | Työtilaukset | Asetukset | Parametriasetukset.

Lomake on liitettävissä laskuun

Valmiit lomakkeet löytyvät Arkisto-välilehdeltä. Siellä vastuuhenkilö voi merkitä lomakkeen laskuliitteeksi napauttamalla lomakepalkin plusmerkkiä ja merkitsemällä näin avautuvassa näkymässä kohdan ”Laskuliite”. Lomake liitetään tämän jälkeen työtilauksen kaikille seuraaville laskuille. Lomakkeen voi lähettää eteenpäin myös sähköpostilla.

Adminetin mobiilissa täytät yrityksessäsi käytettäviä työtilausten lomakkeita samaan tapaan kuin pääohjelmassakin. Kun avoin lomake merkitään valmiiksi, se siirtyy Arkisto-välilehdelle, josta sen voi liittää mukaan myös asiakkaalle lähetettävään laskuun. [Katso kuva isompana tästä.]

Näin lisäät lomakkeen mobiilissa

Pääset selaamaan ja valitsemaan lomakkeita avattuna olevalle työtilaukselle Pdf-lomakkeet -palkista.

  1. Napauta Avoimet-välilehdellä palkkia Uusi Pdf-lomake.
  2. Napauta listalta haluamaasi lomaketta, jolloin se avautuu selaimessa omalle välilehdelleen.
  3. Ohjelma esitäyttää lomakkeen perustietoja, mutta voit ylläpitää värillisinä näkyviä kenttiä sekä täydentää muut tarvittavat tiedot.
  4. Paina lomakenäytön yläreunasta Tallenna. Ohjelman ilmoituksen tallennuksen onnistumisesta voit kuitata OK-painikkeella.
  5. Painamalla lomakkeen yläreunasta Sulje pääset takaisin lomakkeiden valintaan.
  6. Kun haluat lukita lomakkeen, napauta Avoimet-välilehdellä sen kohdalla olevaa plusmerkkiä ja paina Valmis. Ohjelman varmistettua toiminnon, lomake siirtyy Arkisto-välilehdelle.