Käyttäjävinkki: Työaikaleimaukset ja kulunvalvonta yhdellä kirjauksella

Jos yrityksesi toimii päätoteuttajana rakennustyömaalla, työntekijöidesi työaikaleimaukset siirtyvät kertakirjauksella myös työmaan kulunvalvontatietoihin.

Yrityksesi toimiessa rakennustyömaan päätoteuttajana, saat työntekijöidesi työaikakirjaukset yhdellä kirjauksella sekä työtilaukselle että siihen liitetyn rakennustyömaan kulunvalvontaan. Toiminto helpottaa työntekijöiden ilmoittamista sellaisilla työmailla, joilla ei ole fyysisiä kulunvalvontalaitteita.

Kuinka saan kertakirjauksen käyttöön?

Saat tuotua työaikaleimausten tiedot suoraan kulunvalvontaan parilla helpolla askeleella:

  • Siirry työaikasovelluksen parametriasetuksiin polussa Työsuhdeasiat | Työaika | Parametriasetukset.
  • Laita rasti ruutuun kohdassa Siirto kulunvalvontaan käytössä.
  • Anna päivämäärä, josta alkaen haluat siirtää työaikaleimaukset myös kulunvalvontaan.
  • Valmis. Jatkossa työaikatapahtumat siirretään myös kulunvalvontatietoihin.

Tarkastele kirjauksia kulunvalvonnassa

Leimaukset siirtyvät kulunvalvontaan niiden hyväksymisvaiheessa. Myös sijaintitiedot siirtyvät samalla, jos niitä on tallennettu leimausten yhteydessä. Saat siirtovaiheessa ilmoituksen, mikäli tapahtumaa ei ole mahdollista siirtää esimerkiksi puuttuvan tiedon vuoksi.

Työaikaleimauksista kulunvalvontaan siirrettyjä tapahtumia voit tarkastella Kulunvalvonta | Työntekijäluettelo -toiminnon Yrityksen tapahtumat -välilehdellä. Työajanseurannasta tuotujen tapahtumien osalta näkyy vihreä väkänen Siirretty työajoista -kohdassa sekä sisään- ja uloskirjauksen karttalinkit, jos sijaintitiedot on tallennettu kirjautumisen yhtedessä.

Mitä toiminnon käyttöönotto edellyttää?

Jotta pystyt siirtämään työaikaleimaukset myös kulunvalvontaan, yritykselläsi tulee olla käytössä Kulunvalvonta-sovellus sekä Rakentamispalvelut-sovellus, eli rakennustyömaat perustettu ja työntekijät ilmoitettu niille. Varmistathan myös, että työaikakirjauksessa käytettävä työtilaus on yhdistetty haluttuun rakennustyömaahan. Työaikaleimausten siirto on käytössä yrityksesi omilla työntekijöillä, joten työntekijän tulee olla perustettuna Adminetin henkilörekisteriin.

Määrittelet työaikaleimaukset siirrettäväksi kulunvalvontaan helposti parilla valinnalla työajan asetuksissa. Tämän jälkeen siirretyt tiedot ovat tarkasteltavissa myös kulunvalvonnan Yrityksen tapahtumat -näkymässä. [Avaa kuva isompana tästä.]