Käyttäjävinkki: Yleisten sopimusehtojen mukainen laskutus

Adminetissä on mahdollista ottaa käyttöön myös yleisten sopimusehtojen mukainen laskutus (YSE).

YSE-laskutuksen perustana on työn tilaajan kanssa sopimasi prosentit, joiden avulla lasketaan yleiskustannuslisä tarvikkeiden ja alihankintojen ostohinnoista. Ostot ohjataan myyntilaskulle joko tarviketasolla tai ostolaskuittain yhdisteltyinä, ja saat halutessasi mukaan myös ostolaskujen kuvat.

Hinnoittelu asiakas- ja/tai kohdekohtaisesti

Parametreihin määrittämäsi YSE-prosentit ehdottuvat uusille asiakkaille ja edelleen asiakkaalle avattaville kohteille. Voit kuitenkin ylläpitää hinnoitteluasetuksia asiakas- ja kohdekohtaisesti.

Yleiskustannuslisien pohjana ovat valintasi mukaan joko ostonetto- tai ostobruttohinnat. Lisien laskennassa on mahdollista huomioida myös muut kuin ostolaskulta peräisin olevat tarvikkeet keskihinnan mukaisesti tai sen puuttuessa halvimmalla ostohinnalla.

Työtilauksista automaattisesti YSE-tilauksia

YSE-kohteen työtilauksista tulee oletusarvoisesti YSE-tilauksia, mutta laskutuskäytäntö on valittavissa tilauskohtaisesti. Ostolaskulta työtilaukselle kohdistetut tarvikkeet ja alihankinnat näkyvät Rivit | Tarvikkeet- ja Rivit | Muut laskutustapahtumat -välilehdillä ostohinnoilla.

Ostot yhdisteltävissä myyntilaskulle

Yleiskustannuslisät näkyvät vasta laskutusvaiheessa, mutta voit tarkistaa ne esilaskulta eli työtilausten Laskuta-välilehden Esikatselu | Näytä pdf-esilasku -linkistä.

Ostojen esitystapa on valittavissa yrityksesi käytännön mukaan: rivit tulostetaan joko sellaisinaan ostolaskuittain ryhmiteltynä tai ostolaskuittain yhdisteltynä. Yleiskustannuslisät sekä ne rivit, jotka eivät ole peräisin ostolaskulta, tulostuvat aina erikseen. Myös ostolaskujen kuvat ovat lähetettävissä verkkolaskujen mukana.

Adminet erittelee myyntilaskulle yleiskustannuslisät ja sellaiset rivit, jotka eivät ole peräisin ostolaskulta. Ostojen esitystavan voit valita yrityksesi käytäntöjen mukaan.