Pääkirjoitus: Mistä menestys muodostuu?

Parhaita menestyjiä yhdistää tietyt pääteemat. Ota tästä vinkit talteen ja pohdi, miten voisit varmistaa näiden menestystekijöiden toteutumisen yrityksessäsi.

Edessä häämöttävän vuoden 2022 kynnyksellä on hyvä pysähtyä katsomaan tulevaisuuteen. Olen Admicom-urani aikana tavannut yli puolentuhatta yritystä, joiden joukossa on toinen toistaan ainutlaatuisempia menestystekijöitä. Parhaita menestyjiä kuitenkin yhdistää tietyt pääteemat. Ota tästä vinkit talteen ja pohdi, miten voisit varmistaa näiden menestystekijöiden toteutumisen yrityksessäsi.

Päämäärätietoisuus. Suunta, johon koko henkilöstö yhdessä sitoutuu ja motivoituu. Olet sitten kasvuyrityksen, monipuolisuutta rakentavan tai kannattavuuteen keskittyvän yhtiön edustaja, selkeä päämäärä auttaa koko henkilöstöä näkemään heidän tehtävänsä merkityksen kokonaisuuden keskellä. Yksittäisen työntekijän on helpompi olla oma-aloitteisempi, jos hän ymmärtää, mikä vaikutus hänen tekemisillään on isoon kuvaan.

Palvelualttius. Jokaisen työntekijän tehtävä on palvella työsuoritteen tilaajaa, asiakasta.

Menestyjät onnistuvat palvelemaan asiakasta kilpailijoitaan paremmin.

Kyse on ammattitaidon lisäksi taidosta palvella toisia osapuolia, vilpittömästä halusta auttaa sekä tehokkaista työkaluistasi. Jokainen työntekijäsi on käyntikorttisi asiakkaan suuntaan, joten panosta yhtiösi palvelualttiuteen ja -osaamiseen. Tässä onnistut motivoimalla, kouluttamalla ja palkitsemalla.

Selkeä roolitus. Jokaisella yksilöllä on omat vahvuutensa. Niin pienissä kuin suurissakin yhtiöissä menestyvimmät tiimit koostuvat yksilöiden yhdistelmästä, jossa henkilöiden vahvuudet tukevat toisiaan. Harkitsevampi henkilö auttaa tasapainottamaan kasvuvauhdissa nopeatempoisia. Asiantuntija ja visionääri kykenevät yhdessä löytämään realistiset, mutta motivoivat tavoitteet. Meillä Admicomillakin olemme panostaneet siihen, että tiimimme koostuvat erilaisista huippuosaajista. Koen itse oppivani joka päivä kollegoiltani jotain uutta ja se pitää mielen innostuneena.

Rahataito. Liiketoiminta perustuu rahan liikkumiseen. Liian suuret kulut ovat kannattavuuden tuho ja kasvuvauhdissa investointisokeus saattaa rankaista, jos läpinäkyvyyttä omaan liiketoimintaan ei ole.

Liiketoimintasi perusprosessien on oltava kunnossa, jotta tulevaisuuteen ei tarvitse tiirailla sumun läpi.

Hallitussa kasvussa arvailulle ei ole sijaa ja luotettavan tiedon pohjalta on helppo tehdä isojakin päätöksiä. Tässä toimiva, nopea ja luotettava toiminnanohjausjärjestelmä on yksi keskeisimmistä menestystekijöistä.

Näkemyksellisyys. Jokaista tapaamaani menestyjää yhdistää selkeä näkemys oman työnsä vahvuuksista. Päämäärätietoisinkin yrittäjä tarvitsee menestyäkseen repullisen näkemyksellisyyttä. Puhumme paljon erikoisosaamisesta, jolla voidaan saavuttaa kilpailuetua – tässä on kyse juuri siitä. Mikäli olet jotain mieltä jostain asiasta, älä jätä sanomatta sitä ääneen. Kultasuoni voi pullottaa ihan oman ajatusmaailmasi sisällä ja menestyvimmät uskaltavat kokeilla.

Hyvää loppuvuotta kaikille ja menestystä ensi vuoden suunnitelmien tekoon!

Joni Haapamäki
toimialajohtaja

Joni Haapamäki

Joni toimii toiminnanohjausratkaisuyksikön myyntijohtajana. Asiantuntemustaan ohjelmistoista ja yrittäjien palvelemisesta Joni hyödyntää, kun etsitään ratkaisuja yrittäjän ja henkilöstön arjen helpottamiseksi ja tukemiseksi. Ihmisten auttaminen niin työssä kuin vapaa-ajallakin kuuluu hänen tärkeimpien arvojensa joukkoon.