Käyttäjävinkki: Kalenteritoiminnot

Adminetin kalenterinäkymien avulla hahmotat nopeasti oman ja muiden työtilanteen ja vastuuhenkilönä myös aikataulutat sekä resursoit töitä kätevästi.

Mobiilista työtilanne visuaalisessa muodossa

Mobiilin omasta kalenterista tarkistat kätevästi työsi, olitpa missä tahansa. Päivä-, viikko- tai kuukausitason näkymän lisäksi saat merkinnät myös listamuotoon ja varaukset esitetään havainnollisesti tilaustyypin mukaisin värikoodein. Varausta napauttamalla avautuu apuikkuna, josta äet esim. tilaajan, luvatun valmistumisajankohdan ja työnkuvauksen. Kalenterimerkinnästä siirryt suoraan haluamallesi tilaukselle.

Tehokas työkalu resursointiin

Pääjärjestelmässä työtilausten Kalenteri-näkymä on vastuuhenkilön monipuolinen ja havainnollinen työkalu, josta näet varaustilanteen tilaus- tai työntekijälähtöisesti Työtilaukset/Resurssit-painikkeesta (nimi vaihtuu napautettaessa). Työtilaukset-näkymässa resursoit jo luvattuja töitä, kun taas Resurssit-näkymässä voit myös muokata varauksia ja perustaa uusia työtilauksia. Työskentelyn nopeuttamiseksi voin rajata näkymään tietoa kulloinkin tarvitsemallasi tavalla:

  • Resurssiryhmä: valitse näkyviin omat alaisesi tai oman tiimisi henkilöt.
  • Kohde: saat näkyviin vain kohteeseen liittyvät työtilaukset myös valitessasi resursoitavaksi avoimia tai työpoolissa olevia töitä.
  • Organisaatio: rajaa tietyn yksikön työt/resurssit.
  • Osaamiskoodi: etsi esimerkiksi tietyn pätevyyden omaavat työntekijät ja näet heti, kuka on vapaana.

Aikatauluta olemassa olevia tai uusia töitä

Valitset tai perustat työtilauksen seuraavasti:

  1. Maalaa hiirellä uusi tapahtumapalkki haluamaasi ajankohtaan ja haluamallesi resurssille. Jos haluttu ajankohta on varattu, voit maalata tapahtuman valitsemallesi resurssille johonkin tyhjään kohtaan ja muokata aikataulua myöhemmin (kohta 4).
  2. Napauta avautuneesta ponnahdusikkunasta Uusi tilaus- / Valitse työpoolista- / Valitse avoimista -linkkiä.
  3. Jos valitset olemassa olevista tilauksista, avautuu selauslista, josta poimit haluamasi tilausnumeroa napauttamalla.
  4. Kun työtilaus on valittu tai luot uutta, avautuu ikkuna, jossa pääset ylläpitämään mm. työn suoritusaikataulua ja työnkuvausta. Uudelle työlle voit valita tai perustaa kohteen sekä asiakkaan. Työ on mahdollista ajoittaa jonkin toisen työn kanssa ”päällekkäin”. Paina lopuksi Tallenna.

Raahaamalla palkkeja hiiren avulla voit siirtää tapahtumia työntekijältä tai päivältä toiselle. Palkin katkoviivalla merkityistä reunoista vetämällä pystyt muokkaamaan niiden kestoa. Merkintää napauttamalla pääset myös lisäämään työlle uuden resurssin tai siirtymään työtilauksen ylläpitoon.

Luokittele tilaustyyppien avulla

Kun perustat työtilauksille tyypit työtilausten asetuksissa, pystyt rajaamaan niiden avulla eri näkymissä sekä töitä että raportteja. Kalenteria varten voit määrittää kullekin tilaustyypille oman värin, jolloin töiden hahmottaminen on vieläkin helpompaa.

Vastuuhenkiönä aikataulutat ja resursoit töitä havainnollisessa kalenterinäkymässä, johon voit rajata näytettävät resurssit esimerkiksi tilauksen toteuttamisessa vaadittavien osaamisten perusteella. [Avaa kuva isompana tästä.]