Tekoäly tuo rakennusalalle vision älykkäämmästä ja tehokkaammasta tulevaisuudesta

Pääkirjoitus | Tekoälyä hyödyntävillä palveluilla on mahdollista parantaa tuottavuutta myös rakennusalalla. Uskomme, että lähitulevaisuudessa erilaiset tekoälyratkaisut voivat tuoda ohjelmistoihimme aivan uudenlaista älykkyyttä.

Teknologia-alan puhutuimpia aiheita tänä vuonna on ollut tekoälyn ja erityisesti suurten kielimallien läpimurto. ChatGPT on toiminut esimerkkinä, ja lukuisat muut palvelut seuraavat perässä. Tekoälyä hyödyntävillä palveluilla on paljon mahdollisuuksia tehostaa ja parantaa tuottavuutta kaikilla toimialoilla, myös rakennusteollisuudessa.

Admicom tarjoaa asiakkailleen järjestelmiä, jotka sisältävät jo nyt runsaasti tietoa asiakkaiden liiketoiminnasta eri näkökulmista. Sisäänrakennettu automaatio mahdollistaa reaaliaikaisuuden ja porautumisen ajantasaisiin tietosisältöihin. Analysointi ja tietojen yhdistäminen sekä päätelmien tekeminen ovat kuitenkin edelleen olleet käyttäjän vastuulla.

Uskomme, että lähitulevaisuudessa erilaiset tekoälyratkaisut voivat tuoda ohjelmistoihimme aivan uudenlaista älykkyyttä, joka auttaa käyttäjiä havaitsemaan asioita ja tekemään huomaamatta jääneitä johtopäätöksiä.

Kielimallien avulla voimme helpottaa esimerkiksi dokumentointia työmaalla tai auttaa oikean tiedon etsimisessä järjestelmistä. Mahdollisuudet ovat valtavat, ja uudistuneen strategiamme mukaisesti haluamme tarjota näitä mahdollisuuksia myös asiakkaillemme mahdollisimman pian.

Tässä lehdessä kerromme tutkimuksesta, jossa kartoitamme asiakkaidemme tarpeita ja käyttötapauksia, joihin voimme tarjota tekoälypohjaisia työvälineitä. Jos haluat osallistua kartoitukseen, ota yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi.

Tämän lehden hengen mukaisesti luetutin ja korjautin alkuperäisen tekstini ChatGPT:llä ja pyysin siltä myös mahdollisia lisäyksiä. ChatGPT:n pyynnöstä kerron teille siis vielä, että ”lisäksi tekoälyllä on potentiaalia parantaa rakennusprojektien projektinhallintaa ja valvontaa. Automaattiset tiedonkeruujärjestelmät voivat seurata rakennusprojektien etenemistä ja varoittaa mahdollisista viivästyksistä tai budjettiylityksistä. Tekoälypohjaiset analytiikkatyökalut voivat myös auttaa tunnistamaan tehokkuuden parantamismahdollisuuksia ja optimoimaan resurssien käyttöä.”

Näin tekoäly on puhunut ja työmme asiakkaidemme tuottavuuden parantamiseksi jatkukoon.

Petri Kairinen
toimitusjohtaja