Pääkirjoitus: Fokus rakennusyritysten tuottavuuden hallintaan

Fokusoimme toimintaamme entistä vahvemmin rakennusalalle. Jatkossa tulemme asettamaan asiakkaamme vahvemmin kaiken toimintamme keskiöön ja aiomme jatkaa edelläkävijänä tuottavuuden parantamisessa digitaalisin työkaluin.

Tänä vuonna olemme jälleen saaneet todeta, että rakennusala on Suomessa elinvoimainen: innovaatioita syntyy, uusia materiaaleja ja ratkaisuja on tarjolla ja rakentaminen käy edelleen kuumana. Samaan aikaan yleiset talous- ja luottamusindeksit osoittavat etelään Ukrainan sodan, korkojen nousun ja villinä laukkaavan inflaation myötä. Tulevalle vuodelle rakennusalalle on ennakoitu joidenkin prosenttien laskua, mutta mitään massiivista romahdusta ei liene näköpiirissä. Tätä tukevat myös monien asiakkaidemme viestit siitä, että ensi vuodelle on tiedossa vielä hyvin töitä. Samaan aikaan monet korjausrakentamisen hankkeet ovat odottaneet tekijöitään uudisrakentamisen vetäessä hyvin.

Tulee rakentamiseen sitten taantuma tai ei, meille Admicommunityssä on sydämenasiana tukea asiakkaitamme heidän yrityksensä tuottavuuden ja kannattavuuden hallinnassa. Tämän ajatuksen ympärille Adminet-toiminnanohjausjärjestelmämme on alun perin rakennettukin: tuottamaan tehokkuutta ja poistamaan hukkaa rakennusalan yrittäjän toiminnasta.

Nyt, töiden vielä riittäessä, onkin oikea aika varautua mahdollisen taantuman iskemiseen. Urakoiden hinnoittelun on syytä olla hyvin hallussa, materiaalien määrät ja hinnat pitää arvioida huolella. Kaikki tehottomuus tekemisestä tulee karsia ja tehdyt tunnit ja työvaiheet laskuttaa mahdollisimman reaaliaikaisesti. Sanomattakin on selvää, että mitä parempaa laatua kohteeseen jättää, sitä vähemmän takuukorjaukset sotkevat muuta tekemistä. Tässä on eduksi, jos oman tekemisen laadun pystyy dokumentoinnilla osoittamaan jo projektin edetessä. Kaikessa tässä Admicomin ohjelmistot ja palvelut pystyvät asiakkaitamme auttamaan myös taantuman aikana.

Julkistimme marraskuussa kirkastetun strategiamme, jossa fokusoimme toimintaamme entistä vahvemmin rakennusalalle. Jatkossa tulemme asettamaan asiakkaamme vahvemmin kaiken toimintamme keskiöön. Tämä tarkoittaa läheisempää kanssakäymistä asiakkaidemme kanssa sekä herkempää korvaa asiakkaidemme kuunteluun.

Aiomme jatkaa edelläkävijänä tuottavuuden parantamisessa digitaalisin työkaluin. Olemme jo lisänneet tuotekehityspanoksiamme vuoden alusta alkaen ja tulemme jatkamaan tätä suuntaa, jotta tuotteemme pitävät edelläkävijän asemansa myös tulevaisuudessa. Integraatiot Admicom-perheen eri tuotteiden välillä ja mahdolliset uudet mukaan liittyvät tuotteet tulevat myös tarjoamaan uusia mahdollisuuksia asiakkaidemme toiminnan tehostamiseksi. Niistä pääset lukemaan lisää myös tästä lehdestä.

Olemme luottavaisia rakentamisen tulevaisuuteen myös taloudellisen taantuman jälkeen ja jatkamme kehitystyötämme pitkäjänteisesti. Samalla olemme luottavaisia siihen, että ratkaisujamme hyödyntävät asiakkaamme ovat alalla kilpailukykyisempiä kuin muita ohjelmistoja käyttävät yritykset ja tulevat pärjäämään myös taantumassa.

Meidän tehtävämme on auttaa teitä siinä parhaamme mukaan.

Petri Kairinen
toimitusjohtaja