Muuttuva maailma vaatii toimintatapojen uudistamista myös teollisuusyrityksissä

Luet uutta Teollisuuden maailma -lehteä, jossa käsittelemme teollisuusalalla tapahtuvia muutoksia ja kerromme asiakkaistamme ja heidän kokemuksistaan. Annamme vinkkejä, kuinka voit tehostaa ja helpottaa työtäsi sekä saada sitä kautta kilpailuetua, lisää vapaa-aikaa ja tarkemmat mittarit yrityksesi johtamiseen.

Alku vuonna saimme kuulla useita asiakkailtamme, kuinka pikkuhiljaa alkaa talous viritä ja tilauskanta kasvaa. Nyt, reilu puoli vuotta myöhemmin, kuulee jo käytännössä joka mediasta, kuinka talous on kasvanut huimasti ja vientikin vetää aiempaa paremmin.

Nykytrendinä on tullut nopeat syklit ja monesti tilauskirjat eivät olekaan niin pitkiä kuin joskus aiemmin – isot toimijat tilaavat vasta viime tingassa, mutta haluavat toimituksen nopeasti. Lyhyellä toimitusajalla tehtäessä tulee luonnollisesti useammin ongelmia toimitusvarmuuden kanssa ja tuotannon kipupisteet, niin sanotut pullonkaulat, paljastuvat. Tällöin asiaan olisi hyvä pystyä reagoimaan nopeasti ja miettiä, millä ongelmatilanne saadaan ratkaistua. Tällaisessa tilanteessa hyvästä tuotannonsuunnittelun työkalusta on paljon apua.

Trendinä on myös ollut, että päämiehet siirtävät entistä enemmän ns. toimistotöitä alihankkijoilleen ja vaativat sähköisiä järjestelmiä, jotta vähintään laskut saadaan lähetettyä päämiehelle sähköisesti. Oman haasteensa tuovat myös kentällä liikkuvat kaverit, joiden tunnit ja työt pitäisi saada joustavasti tietoon ja laskutukseen tai jälkilaskentaan.

Kasvun aikana monelle yritykselle onkin loistava paikka investoida ja samalla tukea omaa kasvua laittamalla järjestelmäasiat kuntoon. Parantamalla omaa kilpailukykyä, haetaan parempia asemia myös tulevia haasteita ajatellen.

Me Admicomilla haluamme tarjota teollisuuden toimialalle laajimman ohjelmisto- ja palvelukokonaisuuden, joka kattaa asiakkaan haluamat toiminnot CRM:stä jälkilaskentaan ja kentällä tehtävistä kirjauksista kirjanpitoon.

Jatka lukemista

Teollisuuden Maailma 1/2017