Merkittävää panostusta tuotekehitykseen – Aitio Finland ja Hillava osaksi Admicomia

Adminetin kehitys ja uusien innovaatioiden luominen asiakkaidemme käyttöön tulee jatkossa olemaan vieläkin vauhdikkaampaa, sillä teimme merkittävän investoinnin tuotekehitykseen ja uusien tuoteratkaisuiden luomiseen hankkimalla ison joukon ohjelmistoalan asiantuntijoita vahvistamaan tuotekehitystiimiämme.

Halusimme varmistaa, että asiakkaamme saavat jatkossakin käyttöönsä edelläkävijän työkalut ja kokonaan uusia tuoteratkaisuita arkensa helpottamiseen, joten hankimme viime vuoden lopulla ohjelmistokehitykseen erikoistuneen jyväskyläläisen Aitio Finland Oy:n osake-enemmistön sekä samaan yritysryhmään kuuluvan ohjelmistoyhtiö Hillavan koko osakekannan. Yritysostot kasvattavat merkittävästi Admicomin tuotekehitysresursseja ja kriittistä teknologista osaamista, sillä niiden kautta Admicomin henkilöstömäärä kasvoi yli 20:llä ohjelmistoalan kehittäjällä ja asiantuntijalla.

Yritysten kehittämisresursseja siirretään vähitellen nykyisistä toiminnoista Admicomin oman tuotekehityksen käyttöön. Järjestelyn avulla pystymme laajentamaan asiakkaidemme tuote- ja palvelutarjoamaa sekä palvelemaan jatkossa myös kokonaan uusia asiakkuuksia erityisesti liikkuvan työn toiminnanohjausratkaisuissa.

– Olemme tunnistaneet merkittäviä investointimahdollisuuksia uusiin tuoteratkaisuihin nykyisen tuoteportfoliomme edelläkävijyyden vahvistamiseksi sekä teknologisen kilpailukyvyn varmistamiseksi. Aitio Finlandin ja Hillavan henkilöstön ohjelmistotuotteisiin, asiakastoimialoihimme sekä teknologiaan liittyvä osaaminen täydentää loistavasti olemassa olevaa osaamistamme, ja voimme yhdessä viedä ohjelmistoratkaisuidemme kehitystä entistä vauhdikkaammin eteenpäin sekä parantaa asiakaskokemusta, Admicom Oyj:n väliaikainen toimitusjohtaja Petri Aho kommentoi yrityskauppaa.

Vankkaa ohjelmistoalan osaamista

Yrityskaupan myötä Admicom saa tiimiinsä joukon rautaisia ohjelmistoalan ammattilaisia, joilla on kokemusta ja osaamista nykyaikaisten ratkaisuiden kehittämiseen. Aitio Finland on perustamisvuodestaan 2007 alkaen toimittanut asiakkailleen räätälöityjen ohjelmistoratkaisuiden kehityspalveluita, sekä niihin liittyviä integraatio- ja ylläpitopalveluita, mobiilisovelluksia ja pilvipalveluratkaisuja.

– Uskon korkeatasoisen ja monipuolisen osaamisemme tukevan erinomaisesti Admicomin tuotekehitystä ja avaavan myös uusia tulevaisuudenmahdollisuuksia. Olemme todella innoissamme päästessämme mukaan kehittämään alan kattavimpia ja edistyksellisimpiä ohjelmistoratkaisuita osana Admicomia, Aitio Finland Oy:n toimitusjohtaja Thomas Raehalme toteaa.

Vuonna 2014 osana Aitio Finlandin liiketoimintaa aloittanut Hillava Oy puolestaan kehittää ja markkinoi modernia pilvipohjaista toiminnanohjausjärjestelmää erityisesti kenttätyön suunnitteluun ja ohjaamiseen.

– Osana Admicomia Hillavan kasvutarina jatkuu ja kehittyy. On todella mahtavaa, että voimme yhdessä mahdollistaa kohdetoimialojemme asiakkaille entistä laajemmin palvelu- ja ratkaisumahdollisuuksia, Hillava Oy:n toimitusjohtaja Ville Miettinen kommentoi.

Aition ja Hillavan asiakaskunta koostuu pääosin talotekniikan, rakentamisen ja teollisuuden pk-yrityksistä. Asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa talotekniikkayhtiö Terawatt, Seinäjoen Energia ja Puustelli Group.

Jatka lukemista

Teollisuuden maailma 1/2022