Osaamisrekisteri – kokonaisvaltainen työkalu osaamisten ylläpitoon ja arjen tehostamiseen

Adminetin osaamisrekisterillä seuraat ja ylläpidät vaivattomasti työntekijöidesi osaamisia: uusittavista osaamisista ei tarvitse pitää itse lukua järjestelmän muistuttaessa niistä. Rekisteriä voit hyödyntää myös monella muulla tapaa, esimerkiksi töiden suunnittelussa ja yrityksesi tukitoimintojen hallinnassa.

Adminet muistaa puolestasi

Osaamisrekisterin perustehtävä on toimia muistisi tukena henkilöstön osaamisten hallinnassa. Rekisteriin voit luoda yrityksesi tarpeen mukaiset osaamiset sekä määritellä niille voimassaolo- ja muistutusajat. Adminet muistuttaa etusivulla vanhenevista osaamisista jo etukäteen, joten ehdit järjestää ajoissa esimerkiksi uusintakoulutukset.

Sovellukseen luot yrityksesi tarpeen mukaiset osaamiskoodit, joiden perusteella voit hallinnoida ja seurata henkilöstösi osaamisia työntekijäkohtaisesti. Tällaisia voivat olla esimerkiksi hitsausluokat, tulityö- ja työturvallisuuskortit sekä ensiaputaidot. Jos kyseessä on säännöllisesti uusittava pätevyys, voit määritellä, kuinka paljon aikaisemmin haluat Adminetin muistuttavan sinua sen uusimisesta.

Työntekijäkohtaisia osaamisia tallennat ja ylläpidät sovelluksen Osaamiset-näkymässä poimimalla resurssin ja merkitsemällä valintaruudun niille osaamisille, jotka kyseisellä henkilöllä on. Voit määrittää osaamisille myös tason (1–5) sekä lisätä vapaamuotoista lisätietoa tekstikenttään. Lisäksi määrittelet vanheneville pätevyyksille työntekijäkohtaisen voimassaolopäivän. Osaamistietoja pystyt ylläpitämään myös Adminetin henkilörekisterin kautta.

Sovellukseen luot henkilöstösi osaamisista yrityksesi tarpeen mukaisen tietokannan, jonka avulla seuraat helposti uusittavia osaamisia sekä sujuvoitat mm. töiden resursointia ja yrityksesi tukitoimintoja.

Sovella myös yrityksesi muihin tarpeisiin

Osaamisrekisteri voi sisältää käytännössä mitä tahansa tietoja, joita haluat yrityksesi työntekijöistä pitää tallessa tai seurata, joten voi hyödyntää sitä paljon osaamisten ylläpitoa laajemminkin. Esimerkiksi organisaatioon liittyvät ryhmittelyt ovat erityisen käteviä sellaisissa yrityksissä, joissa henkilöiden osastot tai yksiköt vaihtuvat usein. Näitä ryhmiä pystyt hyödyntämään muun muassa tilausten henkilövalinnoissa.

Hyödynnä osaamisrekisteriä esimerkiksi näin:

  • Ryhmittelyt: henkilö- tai ammattiryhmät.
  • Organisaatio: toimipisteet, toimialat, yksiköt tai osastot.
  • Kalusto: henkilöiden käytössä olevat työkalut, autot ja laitteet.
  • Työvaatteet ja -varusteet: työntekijöille hankitut asut ja turvavarusteet kokoineen.
  • Oikeudet ja luvat: avaimet, kulkuluvat ja ajokorttiluokat.

Helpottaa resursointia

Osaamisrekisterin ammattitaitoon liittyvät ryhmittelyt nopeuttavat töiden suunnittelua ja aikataulutusta, sillä esimerkiksi kalenteria selatessasi voit suodattaa näkyviin juuri oikeanlaiset osaajat tai tietyn yksikön henkilöt. Lisäksi esimerkiksi työtilauksia avatessasi voit etsiä henkilöä osaamisen perusteella resurssipoiminta-toiminnolla.

Raportit palvelevat laajasti

Adminetin osaamisrekisteristä saat käyttöösi myös monipuoliset raportit. Voit esimerkiksi tulostaa osaamisista listan rajaamalla tarkasteluun vain päättyneet tai tiettynä ajankohtana päättymässä olevat osaamiset sekä tarkastella helposti yksikkökohtaisia koulutustarpeita.

Työntekijöihin liitettyjen osaamistietojen perusteella on mahdollista tuottaa luetteloita myös yrityksesi tukitoimintojen avuksi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi listaukset henkilöiden käytössä olevista laitteista ja varusteista. Työvaatetilauksia varten saat puolestaan suoraan listattua tarvittavat koot.

Kaikki osaamisrekisterin raportit löydät osaamisten ylläpidon Raportit-välilehdeltä, jossa voit muodostaa raportteja haluamillasi rajaustekijöillä sekä tarvittaessa tulostaa niitä PDF- tai Excel-tiedostoina.

Jatka lukemista

Teollisuuden Maailma 3/2020