Mitä automatiikka tarkoittaa ja miten se voi auttaa yritystäsi?

Ohjelmistotoimittajat käyttävät usein sanaa automatiikka. Sanan takana piilee monenkirjavia ratkaisuja. Mitä automatiikka tarkoittaa käytännössä ja kuinka yritykset voivat siitä hyötyä?

Netissä ohjelmistoihin tutustuessa huomaa, kuinka monet ohjelmistotoimittajat käyttävät samoja sanoja tai hyötyjä.

Tämä vaikeuttaa todella paljon yritysten päätöksentekoa, kun yritetään tehdä eroja erilaisten ohjelmistojen välille ja selvittää mikä olisi juuri omalle yritykselle paras ratkaisu.

Automatiikka on esimerkki sanasta, jota viljellään monessa yhteydessä ilman konkreettista näyttöä sen hyödyistä tai tietoa, mitä se tarkoittaa yritykselle käytännössä.

Sana ”automatiikka” saattaa mainostekstissä pahimmillaan tarkoittaa, että ohjelmistossa on jokin ominaisuus käytettävissä, vaikka siihen liittyvää prosessia ei olisi oikeasti automatisoitu perustoimintoja pidemmälle.

Katso videolta toimialajohtajamme Anna-Maijan tiivistys, mitä automatiikka oikeasti tarkoittaa ja mitä hyötyjä yritys automatiikasta saa:

Tässä lista muutamista nostoista, joista Anna-Maija kertoo videolla:

  • Projektien seuranta ei ole enää pelkkää jälkilaskentaa
  • Kaikki tieto on kaikkien niiden saatavilla, ketkä sitä tarvitsevat
  • Rutiinityöt hoituvat vaivattomasti ja tiedoista jää jälki sitä mukaa kun työtä tehdään
  • Yrityksen rahat riittävät, laskutus on nopeaa ja säännöllistä

Haluatko tietää mitä kaikkea olemme automatisoineet ja mikä erottaa meidät muista?

Tutustu automatiikkaamme tarkemmin täältä >>

Anna-Maija Ijäs

Anna-Maija on Admicom Finlandin toimitusjohtaja, jolla on pitkä historia teollisuusasiakkaiden palvelemisesta myyjänä sekä toimialajohtajana. Vahva asiantuntemus on kertynyt sekä taloushallinnon koulutuksen että työkokemuksen kautta. Anna-Maijalla on takanaan 15 vuoden työkokemus ohjelmistojen parista, kouluttamisesta ja vastuutehtävistä. Kouluttajan tehtävässä tuli tutuksi yrityksien liiketoiminta ja niihin liittyvät haasteet, mistä on ollut hyötyä etsiessä asiakkaille arkea helpottavia ratkaisuja. Vapaa-aika kuluu perheen ja liikunnan parissa, sydäntä lähellä on Street-tanssi.