Miten ohjelmistolla voidaan tukea pienyrityksen kannattavuutta ja kasvua?

Ohjelmistojen saatetaan usein mieltää olevan tarpeellisia vain isommille yrityksille. Kuitenkin myös pienyrittäjä saa paljon apua ohjelmistojen automatiikasta päivittäiseen työhön niin ajansäästönä, kuin tarkempana tietonakin yrityksen tilanteesta.

Pienyrittäjät ovat usein kädet savessa monella osa-alueella ja arkea on totuttu pyörittämään usean erilaisen toimintatavan turvin. Tieto saattaa olla paperilla, Excelissä, laskutusohjelmassa, kirjanpitäjällä tai tuntikirjauksissa.

Tiedon siirtyminen esimerkiksi laskutukseen tai kannattavuuden seurantaan on haastavaa ja aikaa vievää.

Usein ajatellaan, että järjestelmät tehostavat toimintaa vasta, kun yrityksen toiminta laajenee.

Nimenomaan pienten yritysten arkeen suunniteltu ohjelmisto on kustannustehokas keino yrittäjille säästää rahaa, aikaa ja harmaita hiuksia. Tarkan ja ajantasaisen seurannan ansiosta on myös helpompi varmistaa pienyrityksen kannattavuus.

Kun automatiikka hoitaa rutiinitöitä, yrittäjä saa keskittyä varsinaiseen liiketoimintaan tai vapauttaa aikaa esimerkiksi kesäilloista nauttimiseen.

Listasin muutamia keinoja, miten yrittäjä voi säästää aikaa, rahaa ja parantaa kannattavuutta ohjelmiston avulla:

1. Säästää rahaa

  • Kaikki tulee laskutettua – työ- ja tarvikehävikki poistuu.
  • Rahavirta on nopeampaa – mitä nopeammin asiakkaalle saadaan lasku lähtemään, sitä nopeammin rahaa tulee yrityksen suuntaan.
  • Rahankiertoa voidaan nopeuttaa esim. maksuerätaulukoita hyödyntäen tai vaikka välilaskuttamalla sovitusti urakan lisätöitä.

2. Säästää aikaa

  • Käytännössä automatiikka helpottaa laskujen lähettämistä ajallaan ja tieto tarvikkeista ja työtunneista saadaan kerran kirjaamalla kulkemaan aina laskulle saakka.
  • Laskujen tekoon ei tarvitse varata erillistä aikaa tai tehdä jälkikäteen. Laskutus hoituu mobiilissa puhelimella tai tabletilla niin työmaalla kuin lomareissunkin ohessa.

3. Tukee kannattavuutta ja kasvua

  • Projektien seuranta ei ole enää pelkkää jälkilaskentaa.
  • Kun tieto löytyy yhdestä paikasta välittömästi, tulot ja menot ovat aina ajan tasalla ja kassavirta ennustettavissa.
  • Lisäksi tietoa voidaan hyödyntää kannattavuuden seurantaan sekä esimerkiksi tarjouslaskentaan.

Pienyrityksen kannattavuus saa apua alalle suunnitellusta ohjelmistosta

Adminet Lite on suunniteltu pienyrittäjille kustannustehokkaaksi ratkaisuksi tehostamaan yrityksesi toimintaa. Saat keskittyä enemmän ydinliiketoimintaan, sillä automatiikka hoitaa puolestasi tiedonsiirron kertakirjaus-periaatteella esimerkiksi myyntilaskulle tai palkanlaskentaan.

Laskutus hoituu mobiilissa kirjaamalla työmaalla tunnit ja tarvikkeet, jolloin mikään ei jää muistin varaan. Tieto siirtyy automatiikan avulla suoraan myyntilaskulle ja palkanlaskentaan.

Samalla toiminta tehostuu, tieto on ajantasaista ja saatavilla esimerkiksi kannattavuuden seurantaa varten ilman, että tietoa tarvitsee odottaa kirjanpitäjältä.

Mikäli uusien toimintatapojen kartoittaminen on ajankohtaista ja haluat tietää, miten sinun arjestasi voitaisiin vähentää erilaisia aikaa ja rahaa vieviä työvaiheita, ota meihin yhteyttä. Autamme ohjelmiston valinnassa ja suunnittelussa.

Mari Rautelin

Mari työskentelee Admicomilla Junior Sales Managerina Adminet Lite -tuotteen parissa. Hän toimii yrittäjien kumppanina ja auttaa asiakkaita löytämään heille parhaat ratkaisut. Vapaa-ajalla Mari viihtyy pianon ääressä tai luonnossa liikkuen.