Tuotannonhallinta ja raportointi samassa ohjelmistossa tehostaa seurantaa

Työn tehokkuus on tärkeää ja aikaa pyritäänkin säästämään automatisoimalla rutiinityöt. Näitä ovat esimerkiksi raporttien koostaminen, sillä tänä päivänä ohjelmistot osaavat kerätä tiedon eri puolilta järjestelmää ja koota niistä ajantasaiset tiedot yrityksen todellisesta tilanteesta.

Kova kilpailu on tärkeää, sillä se aiheuttaa painetta kehittää tuotteita ja toimintatapoja entistä paremmiksi.

Innovaatioita ei kuitenkaan tehdä liukuhihnalla ja voi mennä vuosia, ennen kuin seuraava läpimurtokeksintö näkee päivän valon. Mitä sillä väliajalla tehdään? Kuinka silloin toimintaa kehitetään?

Kilpailun tiukentuessa tarvitaan kovempia panoksia, tarkempaa vertailua ja loppuun asti mietittyä strategiaa.

Teollisuusyritykset ovat tunteneet nahoissaan materiaalien saatavuusvaikeudet, hankaloituneet ostot ja yön pikkutunneille venyneet katelaskelmat. Viivan alle täytyy jäädä riittävästi, se on elinehto.

Excel-taulukot, useat järjestelmät ja laskimet ovat toimineet apuna jo vuosia ja niiden varaan lasketaan paljon nykyäänkin.

Tehokkaampaa raportointia

Tärkeää on tietää jokainen säästettävä euro, jokainen toimintaketjun epäkohta ja ennakoitava tulevat haasteet resursseissa ja koneistossa.

Tapoja tiedon kasaamiseen on monia ja toisille joku tapa sopii paremmin kuin toinen. Väistämättä selvää on kuitenkin, että tilanteen kiristyessä ylimääräisiä resursseja tietojen koostamiseen ja pyörittelyyn ei ole.

Tarkka ja reaaliaikainen raportointi, joka muodostuu automaattisesti järjestelmässä olevasta tiedosta, on avainasemassa yrityksillä, jotka haluavat tehostaa resurssejaan.

Miksi käyttää ylimääräisiä euroja tietojen pyörittelyyn, kun sen voi saada nappia painamalla valmiiksi eriteltynä?

Nämä automatisoidut toiminnanohjausjärjestelmät, jotka sisältävät yrityksen kaikki toiminnot samassa aina tarjousten laskemisesta kirjanpitoon asti, saavat parilla napin painalluksella kerättyä kasaan kaiken tarvittavan materiaalin ja koostettua sen selkeäksi raportiksi.

Kun tuotannonhallinta on samassa ohjelmistossa raportoinnin kanssa, saadaan entistä tarkempaa tietoa tuotannon tilanteesta, katteesta sekä resursseista.

Tuotannonhallinta auttaa näkemään kokonaistilanteen

Mikäli yrityksen tiedot ovat hajallaan useassa eri järjestelmässä tai tiedostossa, on kokonaisuuden hallinta haasteellista. Yhdistämällä kaiken tiedon automaattisesti järjestelmän sisällä, saadaan esiin entistä tarkempaa ja ajantasaisempaa tietoa.

Reaaliaikaisesti päivittyvä data kertoo yrityksen todellisen tilanteen, eikä päätöksiä tarvitse tehdä jälkijunassa.

Tuotannonhallinta helpottuu myös hyödyntämällä tuotannonohjauksen visuaalista näkymää, jolloin nähdään yhdellä silmäyksellä koko tuotannon tilanne. Valmistuneista töistä myös kertyy välittömästi tietoa raporteille.

Porautumalla raporteissa aina vain syvemmälle, pääsee näkemään yksittäisten toimenpiteiden vaikutuksen koko ketjuun. Mille asiakkaalle on kannattavaa myydä? Onko joku kone tai henkilö tehokkaampi kuin toinen?

Ohjaamalla yrityksen arkea todellisen tiedon pohjalta, pystyy optimoimaan toiminnan ja virittämään sen huippuunsa.

Tästä syystä Adminettiin on kehitetty erittäin tarkalle tasolle porautuva raportointi helpottamaan seurantaa. Lisäksi se on reaaliaikainen, joten et joudu odottelemaan raportteja vaan pystyt heti reagoimaan muutoksiin!

Samasta teollisuuden ohjelmistosta löydät tuotannonohjauksen lisäksi raportoinnin, jolloin tieto on varmasti aina ajan tasalla ilman käsin tehtäviä siirtoja. Helppo tuotannonhallinta, tarkka seuranta, reaaliaikainen raportointi – kaikki vain yhden selaimessa tapahtuvan kirjautumisen takana.

Laura Kauppinen

Laura työskentelee Admicomilla markkinoinnissa ja tuo mukanaan luovaa energiaa ja räjähtävää intoa. Yrittäjäperheen kasvatille on kertynyt kokemusta niin myynnistä, esimiestehtävistä kuin liiketoiminnan kehittämisestäkin. Vapaalla hänet löytää perheensä parista, valokuvaamasta tai tanssimasta luonnon helmassa.