Varmuutta ja reagointikykyä reaaliaikaisella kirjanpidolla

Ilman ajantasaista tietoa päätökset täytyy tehdä laput silmillä ja veneen kääntäminen oikeaan suuntaan vie tuhottoman kauan aikaa. Toimialasta riippumatta reaaliaikainen tieto luo varmuutta omaan tekemiseen, kun pystyy reagoimaan nopeasti tilanteen vaatiessa.

Toimin työni ohessa pienen taloyhtiömme isännöitsijänä. Alkuvuodesta kirjanpitäjämme ilmoitti, että jatkossa myös meidän taloyhtiömme kirjanpito tehdään sähköisesti. Sain myös tietää, että minunkin on mahdollista saada järjestelmään tunnukset.

Lähtökohtaisesti koen uudet asiat kiinnostavina ja tietenkin halusin tunnukset järjestelmään. Kirjauduin järjestelmään ja pienen haeskelun jälkeen etsimäni asiat alkoivat löytyä. Sain myös kuulla, että järjestelmästä löytyy ohjekirja ja myös asiakastukeakin on saatavilla, mikäli sitä tarvitsen. Näitä en ole kuitenkaan tarvinnut vaan tarvittavat toiminnot löytyvät hetkessä.

Järjestelmä myös muistuttaa minua reagoimista vaatimista tehtävistä.

Tulevaisuuden ennustaminen on helpompaa ajantasaisella tiedolla

Vanhassa järjestelmässä minulla ei ollut saatavilla ajantasaista tietoa taloyhtiön talouden luvuista. Näihin päästiin käsiksi vasta siinä vaiheessa, kun tilinpäätös ja tuloslaskelma oli laadittu. Ostolaskujen tarkastamiseksi kirjanpitäjämme laittoi minulle laskut hyväksyttäväksi sähköpostilla.

Sen sijaan uudessa järjestelmässä taloyhtiön ostolaskut tulevat järjestelmään sähköisesti ja ne ovat helppo tarkastaa. Voin myös olla varma siitä, että mitään ylimääräistä ei mene maksuun. Näen suoraan taloyhtiön tilin saldon ja rahoitusennusteen avulla osaan arvioida mikä on tilanne vaikkapa kahden kuukauden päästä. Näen taloyhtiön tilanteen reaaliaikaisesti ja minun ei tarvitse vaivata näillä asioilla kirjanpitäjää.

Kun luvut ovat saatavilla reaaliaikaisesti, on isännöitsijän ja hallituksen mahdollista reagoida asioihin nopeasti.

Kannattiko digiloikka? Ehdottomasti kannatti. Kokemukset ovat olleet pelkästään positiiviset. Jos sinunkin kirjanpitäjäsi ehdottaa siirtymistä sähköiseen kirjanpitoon, niin lähde ihmeessä mukaan.

Omalta kohdaltani olen varma, että paluuta vanhaan ei ole.

Ota avuksesi reaaliaikainen järjestelmä

Adminet on toiminnan- ja taloudenohjausjärjestelmä, jonka suurimmat asiakaskunnat löytyvät talotekniikka-, rakennus- ja teollisuusaloilta. Meillä Admicomilla lähtökohtana on, että asiakkaalla on aina luotettavaa tietoa liiketoiminnastaan.

Reaaliaikaisuuden avulla asiakas saa aina oikeaa ja varmistettua tietoa. Adminetissä reaaliaikaisuus ei rajoitu pelkästään perinteisten kirjanpidon osto-, myynti- tai palkkakirjausten tarkasteluun, vaan sama tieto on käytettävissä myös projektien seurannassa. Voit siis olla koko ajan varma, että projektilla oleva tieto on myös kirjanpidossa. Alta voit lukea muutamia asiakkaidemme kokemuksia reaaliaikaisen seurannan merkityksestä.

Tero Pakarinen

Tero työskentelee Admicomilla myyntipäällikkönä ja vastaa teollisuuden toimialan myynnistä Itä-Suomen alueella. Tehtäviin kuuluu myynti sekä uusille, että nykyisille asiakkaille. Teron vapaa-aika kuluu perheen parissa ja lasten harrastuksiin kuskaamisessa. Itse Tero harrastaa salibandya ja maratonjuoksua.