“Yhdistyminen avaa mahdollisuudet ennennäkemättömälle rakentamisen tehostamiselle”

Tocomanin tavoitteena on ollut digitalisoida suomalaista rakennusalaa ja kasvattaa rakentamisen tuottavuutta sekä tehdä rakentamisen hallinnasta helpompaa ja riskittömämpää. Yrityksellä on takanaan vakuuttava historia rakentamisen käytäntöjen luomisessa ja kehittämisessä.

Tocoman Oy on jo yli 30 vuoden ajan toiminut uranuurtajana alan toimintamallien luomisessa, koulutuksessa ja digitalisoinnissa. Matkan varrella on ehditty tukea suomalaisen rakennusalan kehitystä niin määrä- ja kustannuslaskennan kuin kustannusten hallinnan suhteen. Yritys on ollut mukana mm. nimikkeistöjen ja BIM-standardien kehittämisessä. Tocoman on myös ensimmäisenä Suomessa hyödyntänyt tietomallinnusta määrä- ja kustannuslaskennassa.

Kattavaa kustannuslaskentaa pilvipalveluna

Rakennusalan tiedonhallinta Suomessa on siirtynyt hiljalleen yksittäisistä laskelmista kattavampaan rakennusyritysten kustannusten ja määrien hallintaan. Oleellisessa roolissa alan kehityksen kiihdyttäjänä ovat olleet tehokkaat toimialalle suunnitellut ohjelmistoratkaisut, jotka ovat myös Tocomanin palvelukokonaisuuden ydintä.

– Tocomanin ytimessä on erittäin kehittynyt Kustannuslaskenta-ohjelmisto sekä kattava Kustannustieto, jotka yhdessä tehostavat ja poistavat riskejä tarjous- ja kustannusarviovaiheessa. Tocomanin Kustannuslaskenta-ohjelmistosta julkaistaan uusin pilvipohjainen versio vuoden 2020 aikana, jota voi käyttää rinnakkain nykyversion kanssa, mutta se tulee vähitellen korvaamaan edellisen version. Uuden ohjelmistoversion kehityksessä on pyritty ottamaan huomioon kaikki edellisen version tehokkuutta nostavat toiminnallisuudet, mutta samalla parantamaan myös ohjelmiston käytettävyyttä, jotta ohjelmiston käyttöönotto olisi mahdollisimman vaivatonta ja käyttö entistä nopeampaa, Tocomanin toimitusjohtaja Miikka Enkovaara kertoo.

Saumaton ja joustava kokonaisratkaisu isommillekin rakennusliikkeille

Tocomanin vahva asiantuntemus ja kokemus lisää yrityskaupan myötä merkittävästi Admicomin osaamista rakennusalalla, etenkin suuremmissa rakennusliikkeissä, joissa myös vaatimukset ohjelmistoille ja osaamiselle kasvavat. Tocoman tuo Admicomin ohjelmistopalvelujen valikoimaan kattavan lisäyksen maan laadukkaimpia ja käytetyimpiä ohjelmistoja isompien rakennusprojektien kustannuslaskentaan, raportointiin ja aikatauluttamiseen.

– Tocomanin ja Admicomin yhdistyminen avaa mahdollisuudet ennennäkemättömän tehokkuuden ja hallinnan saavuttamisen rakennusliikkeelle. Tieto virtaa saumattomasti rakentamisen eri vaiheiden läpi ja ratkaisu kasvaa joustavasti yrityksen kasvun mukana, Enkovaara kuvailee.

Tocoman jatkaa liiketoimintaa toistaiseksi itsenäisenä toimijana, joka keskittyy isoihin ja keskisuuriin talon- ja infrarakennusyrityksiin. Nykyisille asiakkaille tarjotaan entistä laajempaa ohjelmistokokonaisuutta yhdessä Admicomin kanssa ja olemassa olevien palveluiden toimitus ja kehitys jatkuvat kuten ennenkin.

Miikka Enkovaara
Toimitusjohtaja | Tocoman Oy

Jatka artikkeleiden lukemista:

Lue lisää