Ammattimainen kustannuslaskenta ei ole vain isojen etuoikeus – Admicomilta uusi rakennusalan ohjelmisto

Laskenta Pro on markkinoiden ainoa määrä- ja kustannuslaskennan ohjelmisto, joka tuo myös pienille rakennusyrityksille mahdollisuuden tehostaa laskentaansa keskitetyllä ratkaisulla.

Laskenta Pro kattaa koko laskentaprosessin määrälaskennasta budjetointiin asti. Nopeammalla ja tarkemmalla laskennalla yritykset parantavat kilpailukykyään myös tiukassa markkinatilanteessa.

Kattava ohjelmisto tuo laskentaan kustannustehokkuutta

28.9.2023 julkaistava Laskenta Pro on markkinoiden ensimmäinen pienille rakentamisen yrityksille suunnattu ohjelmisto, joka mahdollistaa koko laskentaprosessin hallinnan yhdessä ympäristössä. Selainpohjainen ohjelmisto kattaa kaikki rakentamisen laskentaan liittyvät osa-alueet, sillä sen työkaluihin sisältyvät määrälaskenta, kustannuslaskenta, ylläpidetty kustannustieto, tarjouslaskenta ja tavoitearvion luominen.

– Laskenta Pro luo laskennalle raamit ja ohjaa käyttäjää systemaattiseen toimintaan, jossa kaikki asiat tulevat huomioiduksi. Vaikka ohjelmisto tuottaa hyvin tarkalle tasolle viedyn laskelman, käyttäjän ei tarvitse huomioida jokaista yksityiskohtaa, sillä ohjelmiston automatiikka hoitaa laskentaa tukevia toimintoja käyttäjän puolesta, liiketoimintajohtaja Jari Kangassalo kertoo.

– Laskenta Pro tuo jokaisen pienen yrityksen saataville helposti lähestyttävän ammattimaisen laskennan, joka tuo nopeutta ja varmuutta koko laskentaprosessiin. Käyttäjän ei tarvitse perinteiseen tapaan murehtia kaavojen toimivuudesta, kustannustiedon etsimisestä tai moninkertaisesta laskennasta suunnitelmien muuttuessa, mikä on tällä hetkellä monen rakennusyrityksen arkipäivää. Kaikki tarvittavat toiminnallisuudet ovat Laskenta Prossa sisäänrakennettuna ja esimerkiksi määrälaskennassa tehtävä muutos päivittää koko laskelman säästäen merkittävästi aikaa, Laskenta Pron tuoteomistaja Kimmo Pere lisää.

”Kaikki tarvittavat toiminnallisuudet ovat Laskenta Prossa sisäänrakennettuna ja esimerkiksi määrälaskennassa tehtävä muutos päivittää koko laskelman säästäen merkittävästi aikaa.”

Helpottaa yhteistyötä ja parantaa kilpailukykyä haastavassa markkinatilanteessa

Nykyisessä markkinatilanteessa laskennan tarkkuus projektien kannattavuuden varmistamisessa on entistä tärkeämpää. Katteet pystytään varmistamaan sillä, että käytössä on valmista hintatietoa ja laskenta kattaa projektin kaikki kulut.

– Tällä hetkellä moni yritys painii sen kanssa, että tiedettäisiin mikä on se kriittinen piste, jonka alle ei voida tarjota. Nollakatteilla operoiminen ei pidemmän päälle oikein lyö leiville, mutta luotettavan laskentatiedon avulla katteita voidaan tuoda hallitusti alaspäin. Samalla nähdään nopeasti, kannattaako kohdetta ylipäätään tarjota ja saadaan kilpailukykyä neuvotteluihin, kun on helppo esimerkiksi ehdottaa asiakkaalle vaihtoehtoista tuotetta kalliimman tilalle, jolloin budjettia pystytään viilaamaan alaspäin, Pere kertoo.

Siirryttäessä kustannuslaskennasta toteutukseen, Laskenta Prolla tuotettu tavoitearvio helpottaa projektin budjetointia, aikataulutusta ja hankintojen suunnittelua. Se myös integroituu Admicomin Tempo-aikatauluohjelmistoon ja Adminet-toiminnanohjausjärjestelmään tehokkaan resusoinnin ja talousseurannan varmistamiseksi.

– Ammattimaisesta laskennasta puhuttaessa tarkoitetaan koko ketjua, jonka hallinta luo perustan kannattavalle yritystoiminnalle. Monikaan pienempi yritys ei nykyisillä laskentakäytännöillä saa tuotettua tarkkaa tavoitearviota, vaikka liiketoiminnan johtaminen ilman kunnon budjettia on melkoista arpapeliä. Tällä hetkellä yritykset elävät kädestä suuhun, joten kannattaa oikeasti laatia budjetti ja seurata sitä, jotta muuttuviin tilanteisiin pystytään reagoimaan, Kangassalo korostaa.

Kangassalon mukaan laskennassa hyödynnettävä moderni teknologia sujuvoittaa koko rakennusprosessia ja poistaa turhaa työtä myös työmaalta:

– Jos tieto ei ole ymmärrettävässä muodossa kaikkien saatavilla, joudutaan työmaalla tekemään esimerkiksi hankintapäätöksiä mututuntumalla tai älytön määrä puheluita laskijalle varmistettaessa, onko laskennassa varmasti huomioitu kaikki asiat. Kun tieto on läpinäkyvää ja ajantasaisesti käytettävissä myös työmaalla, kaikki istuvat ikään kuin saman digitaalisen pöydän ääressä, jolloin ylimääräinen varmistelu jää pois, tehokkuus paranee ja työmaan hukka pienenee.

”Kun tieto on läpinäkyvää ja ajantasaisesti käytettävissä myös työmaalla, kaikki istuvat ikään kuin saman digitaalisen pöydän ääressä, jolloin ylimääräinen varmistelu jää pois, tehokkuus paranee ja työmaan hukka pienenee”, Kimmo Pere (vas.) ja Jari Kangassalo kertovat.

Todistetusti tehokasta tuotekehitystä

Laskenta Pro -ohjelmiston kehitystyö perustuu vuonna 2020 Admicom-konserniin liittyneen Tocomanin osaamiseen, joten sen taustalla on yli 20 vuoden kokemus rakennusalan erikoisohjelmistoista ja näyttöjä asiakkaiden kilpailukykyä parantavista ratkaisuista. Laskenta Pron lanseerauksen myötä konsernin ohjelmistoratkaisut kattavat kaiken kokoisten yritysten laskennan tarpeet.

– Ratkaisumme ovat palvelleet erityisesti isompien yritysten ammattilaskijoita ja vaativampaa laskentaa, mutta Laskenta Pro tuo myös pienille yrityksille helpon ja suoraviivaisen tavan hallita koko laskentaprosessi. Lähes kaikki Suomen suurimmat rakennusliikkeet hyödyntävät laskentaratkaisujamme, ja kun pienet saavat käyttöönsä yhteensopivan ohjelmiston, tiedonjakaminen koko alihankintaketjussa helpottuu, Pere toteaa.

– Viimeisten vuosikymmenten aikana suurin osa Suomen isoimmista rakennushankkeista on kulkenut meidän ohjelmistojemme läpi. Huomionarvoista on myös se, että vaikka parhaillaan rakennusalla menee yrityksiä nurin, emme ole vielä joutuneet todistamaan yhdenkään laskennan asiakkaamme konkurssia. Nyt myös pienten yritysten saatavilla on ohjelmisto, joka perustuu tähän samaan osaamiseen, Kangassalo korostaa.

Tutustu tarkemmin

Asiantuntijamme Henrik Hassinen esittelee uutta Laskenta Pro -ohjelmistoa webinaarissa 10.10.2023 klo 9. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä >>

Voit tutustua tarkemmin Laskenta Pron ominaisuuksiin myös ohjelmiston tuotesivulta >>

 

Lisätietoja:

Jari Kangassalo
liiketoimintajohtaja
040 158 1855
jari.kangassalo(a)tocoman.com

Kimmo Pere
tuoteomistaja
050 356 4855
kimmo.pere(a)tocoman.com