Tulossa olevat webinaarit

Webinaari

Mitä Kotopron dokumentointityökalu tarjoaa kiinteistöhuoltoyhtiölle?

Asiantuntijat: Piia Blomberg & Viljami Lahtinen
Ajankohta: to 14.12.2023 klo 9:30-10:00

Teetkö töitä kiinteistöhuollon parissa?  Kiinnostaisiko sinua kuulla, miten mobiilidokumentointi voi helpottaa työtäsi ja buustata esimerkiksi yrityksesi lisämyyntiä? Jos nämä aiheet herättävät kiinnostusta, niin tule mukaan webinaariimme.

Piia ja Viljami käyvät webinaarissa läpi muun muassa seuraavia asioita:

 • Miten kiinteistökierroksen aikana voi kirjata mahdolliset havainnot sekä tarvittavat toimenpiteet. Ja miten Kotopron hyödyntäminen tässä voi buustata yrityksesi lisämyyntiä!
 • Miten dokumentaatio lisää läpinäkyvyyttä tehdyistä töistä ja parantaa näin asiakastyytyväisyyttä?
 • Miten dokumentaatio mahdollistaa reaaliaikaisen tiedonjaon asiakkaalle?
 • Miten raportointia tehdään mistä ja milloin vain, ja tieto siirtyy suoraan työnjohtoon?

Katso aiempien webinaarien tallenteita

Webinaari | Teoriatunti: Rakentamisen kustannuslaskenta

asiantuntijat Kimmo Pere & Henrik Hassinen

 

Oletko kiinnostunut rakentamisesta ja rakentamisen kustannuslaskennasta, mutta et ole ammattilaskija? Haluatko oppia, miten laskea kustannusarvio mahdollisimman tarkasti? Jos vastaus näihin kysymyksiin on kyllä, niin tämä webinaari on sinulle.

Tässä 1,5 tunnin kestoisessa webinaarissa käymme läpi rakentamisen kustannuslaskentaa;

 • Miksi laskentaa tehdään? Mistä lähteä laskennassa liikkeelle?
 • Miten laskennan prosessi toimii?
  • Laskentanimikkeistöt
  • Määräluettelon muodostaminen
  • Rakennusosa-suorite-panos -hinnoittelu
 • Miten kustannuslaskentaa kannattaa tehdä?
 • Miten laskentaa voi hyödyntää työmaalla?
  • Aikataulutus
  • Hankinnat

Saat webinaarista käyttöösi hyvän tsekkilistan laskentaan ja hyödyllisiä tapausesimerkkejä erityyppisten kohteiden laskennasta.

Esittelywebinaari

Uusi kustannus- ja määrälaskentaohjelmisto Laskenta Pro

Tässä webinaarissa esittelemme syyskuun 2023 lopussa julkaistun määrä- ja kustannuslaskentaohjelmistoa Laskenta Pron.

Laskenta Pro on alihankkijoiden, erikoisurakoitsijoiden ja pienten pääurakoitsijoiden tarpeisiin suunniteltu kevyempi rakennusalan laskennan ohjelmisto. Tällä ohjelmistolla laskenta on nopeaa ja näet tarkalla tasolla, mitä olet laskenut. Näin pystyt jatkuvasti seuraamaan työmaan edistyessä, että pysytkö budjetissa!

Rakentamisen aikatauluohjelmisto Tempon uudet ominaisuudet

Tutustu Tempon uusiin ominaisuuksiin!

Kesän alussa julkaistun rakentamisen aikatauluohjelmisto Tempon kehitys on jatkuvaa. Ohjelmisto on lanseerauksen jälkeen saanut lisää perustason ominaisuuksia, jotka auttavat huomattavasti aikataulujen ja projektien suunnittelussa.

Tässä webinaarissa tuoteomistaja Oskari Maksimainen esittelee aikatauluohjelmiston uusia ominaisuuksia.

Uusi rakentamislaki 2025 ja laadunvalvonta – mikä muuttuu?

Tuleva rakentamislaki tuo muutoksia ja vaatimuksia rakentamisen laadunvalvontaan. Virheet ovat työmaalla yleisesti lisääntyneet, mitä lain avulla pyritään korjaamaan.

Koska rakentamislain eri teemat ja pykälät vaativat syvää perehtymistä ja saattavat vielä tämänkin jälkeen jättää kysymyksiä epäselväksi, käymme lakia läpi pienissä palasissa.

Tässä webinaarissa Tocomanin rakennusalan ja ohjelmistojen asiantuntija, Jukka Syrjä, yhdessä Kotopron teknologiajohtaja Ville Kaksosen kanssa käyvät läpi lain tuomia muutoksia rakentamisen laadunvalvontaan.

Tempo-ohjelmiston esittelywebinaari

Uusi selainpohjainen aikatauluohjelmisto

Tule tutustumaan ohjelmistoperheemme uusimpaan tulokkaaseen Tempoon! Tempo on helppokäyttöinen rakennusalan projektien aikataulutukseen ja projektinhallintaan tehty ohjelmisto. Tällä työkalulla varmistat, että työt etenevät työmaalla suunnitelmien mukaisesti ja että ajankäyttö on tehokasta.

Selainpohjainen ohjelmisto soveltuu kaikenkokoisille rakennusalan yrityksille ja mahdollistaa tiedon reaaliaikaisen jakamisen eri osapuolien kesken.

Järjestämme webinaarin jossa Tempon tuoteomistaja, Oskari Maksimainen, esittelee uutta ohjelmistoa, sen toiminnallisuuksia ja kertoo tulevaisuuden tuotekehityksestä.

Katso webinaarin tallenne tai lue lisää tästä linkistä.

Webinaari | Rakennuslaki ja ilmastoselvitys

Rakennuslaki ja ilmastoselvitys

Tässä webinaarissa jatkamme luvatusti rakennuslaki-teemaista webinaari- ja sisältösarjaamme. Webinaarissa Tocomanin pitkäaikainen kouluttaja ja tällä hetkellä maisterityötään Saksassa viimeistelevä Henrik Hassinen porautuu rakennuslakiin liittyvään ilmastoselvitykseen. Vuonna 2025 voimaan tuleva asetus rakennushankkeen ilmastoselvityksestä tulee olemaan edellytys rakennusluvan saamiselle.

Webinaarissa Henrik vastaa mm. näihin kysymyksiin:

 • Mitä uusi laki edellyttää?
 • Keitä se koskee?
 • Mitä ilmastoselvityksessä tulee huomioida?
 • Missä formaatissa selvitys tulee toimittaa rakennusvalvontaan?

Katso webinaarin tallenne ja lue lisää webinaarin sisällöstä täältä.

Mistä lääkkeet rakentamisen tuottavuuden parantamiseen?

Mistä lääkkeet rakentamisen tuottavuuden parantamiseen?

Rakentamisen tuottavuus puhuttaa aina. Rakentaminen on alana henkilövetoinen ja projekteihin osallistuu monta eri tahoa. Tämä monimutkaistaa ja haastaa työmaan tuottavuutta ja näin ollen myös projektien kannattavuutta, sillä kyseessähän on ketjureaktio: mitä tehokkaampi työmaa, sitä tuottavampi se on ja sitä parempi myös kannattavuus.

Tässä webinaarissa asiantuntijamme Joni Haapamäki ja Janne Lehtovaara keskustelevat erilaisista toimintatavoista sekä digitaalisista työkaluista ja ohjelmistoista, jotka auttavat rakennusalan yrityksiä parantamaan tuottavuutta.

Tocoman-Adminet tavoitearviointegraatio

Tocoman-Adminet tavoitearviointegraatiolla kattavampaa seurantaa

Tocoman-Adminet järjestelmien integraatio on ottanut askeleen eteenpäin!
Asiakkaamme voivat nyt siirtää Tocoman Laskennasta alkuperäisen tavoitearvion suoraan Adminettiin. Tiedonsiirto perustaa tarvittavat litterat Adminettiin ja tuo suorite- ja panostason tiedot kuten euromäärät kustannuslajeittain sekä määrätiedon oikeille litteroille.

Ohjelmistoasiantuntijamme Panu ja Benjamin esittelevät tätä uutta integraatiota webinaarissa.

Katse horisonttiin: Miltä rakennusalan tulevaisuus näyttää?

Tässä webinaarissa konsernimme Petrit, toimitusjohtaja Kairinen ja talousjohtaja Aho, suuntaavat katseensa horisonttiin ja keskustelevat rakennusalan nykytilasta, taantumasta sekä siitä, miltä alan tulevaisuus näyttää.

Petrit käyvät läpi mm. taantumasta selviytymisen ja ennakoinnin tapoja sekä nostavat esiin tekijöitä, jotka vaikuttavat rakennusalan yritysten toimintaan tulevaisuudessa.

Webinaari: Rakennuslaki ja digitalisaatio

Rakennuslaki ja digitalisaatio: Mallintamisen uusi tietomyrsky

Uusi rakennuslaki tulee voimaan 2025. Uudenlaiset raportointivaatimukset vaativat rakennusalalta uuden oppimista ja erityisesti uusien digitaalisten ratkaisujen omaksumista.

Tässä webinaarissa markkinointitiimimme Tytti Rekosuo pääsee haastattelemaan tietomallinnuksen ja rakennusalan asiantuntijaamme Kimmo Pereä rakennuslain asettamista tietomallivaatimuksista.

Adminet kassajousto -webinaari 31.5.2022

Webinaaritallenne 31.5.2022

Maailma muuttuu, toimi nyt!

Maailmalla on tapahtunut isoja muutoksia, jotka vaikuttavat monen yrityksen kassavirtoihin: pitenevät maksuajat, korona-aika ja viimeisimpänä Ukrainan sota.

Tarjoamme avuksi Adminet kassajousto -palvelua, jolla pystyt vakauttamaan ja ennakoimaan yrityksesi rahavirtoja entistä paremmin.

Webinaaritallenne 28.4.2022

Rakennushankkeen jälkilaskenta – Toteumatiedon hyödyntäminen uutta kohdetta laskiessa

Webinaarissa keskustellaan tavoista, joilla järjestelmät voivat tukea toteumatiedon kertymistä ja tuoda tietoa oikeille osapuolille oikeaan aikaan. Webinaarissa käsitellään myös jälkilaskennan nykytilaa ja tulevaisuutta; päästäänkö jälkilaskennasta siirtymään reaaliaikaiseen toteumatietoon, jolloin myös työmaan tilanne on koko ajan tiedossa, eikä vasta jälkilaskennan kautta todettavissa.

Webinaaritallenne 5.4.2022

Kesäkuntoon 2022 – nopeampaa laskutusta pienyrityksille

Kesän kiireiden lähestyessä on tärkeää varmistaa, että toiminta on sujuvaa sekä työmaalla että toimistolla. Erityisen kriittistä hektisen arjen keskellä on, että laskutus rullaa ajantasaisesti ilman suuria viiveitä, ja että kaikki tehty työ tulee varmasti laskutettua.

Järjestimme 5.4.2022 webinaarin, jossa kerroimme kuinka laitat yrityksesi laskutuksen kesäkuntoon ja varmistat nopean laskutuksen!

Webinaaritallenne 18.5.2021

Tehokas kassanhallinta – yrityksen kriittinen menestystekijä

Tehokas kassanhallinta on kriittinen tekijä terveen liiketoiminnan ja yrityksen menestyksen varmistamisessa. Tilaa sähköpostiisi linkki webinaaritallenteeseen, josta saat vinkkejä tehokkaaseen kassanhallintaan. Tilaa webinaaritallenne sähköpostiisi täältä:

Yhteiswebinaarin tallenne 4/2021

Admicom & Tocoman | Projektinhallintakokonaisuus rakennusalalle

Admicomin ja Tocomanin yhteistyö alkoi yli vuosi sitten! Webinaarimme ”Admicom + Tocoman = Projektinhallintakokonaisuus rakennusalalle” on suunnattu pienille ja keskisuurille rakennusalan yrityksille, ja heille, jotka haluavat kuulla lisää Admicomin ja Tocomanin yhteistarjonnasta.