Ansioniemen Sähkö

"Koko työtilausprosessi tarvikkeiden tilauksesta aina laskutukseen on nopeutunut. Tuon asian pyöräyttäminen hoituu toimiston osalta muutamassa minuutissa."

Tomi Ikävalko

Näitä haasteita taklasimme

Raportointi
Seuranta
Tuottamaton toimistotyö

1993 perustettu Ansioniemen Sähkö Oy tekee pääasiassa sähkö- ja ilmalämpöpumppuasennuksia. Yritys työllistää kaikkiaan 24 henkilöä Hartolassa ja Joutsassa sijaitsevissa toimipisteissään, joissa molemmissa on myös varastomyymälät.

Sähköiset työmääräimet käyttöön

Adminetin myötä suurimman muutoksen on kokenut työtilausten hallinta, kun paperisista työmääräimistä on luovuttu ja asentajat täyttävät tilausten tiedot tableteilla suoraan kentältä:

Sähköisellä työmääräimellä haluttiin eroon paperille kirjatuista materiaaleista. Ennen paperit joutuivat helposti hukkaan eli käytännössä tarvikkeita lahjoitettiin asiakkaille. Adminetin käyttö on tehty asentajalle sen verran helpoksi, että vanhemmatkin ovat omaksuneet sen hyvin. Ihan koko työtilausprosessi tarvikkeiden tilauksesta aina laskutukseen on nopeutunut. Käytännössä tuon koko asian pyöräyttäminen hoituu toimiston osalta muutamassa minuutissa”, Tomi Ikävalko kertoo.

Lasku lähtee myymälästä samaan aikaan kuin asiakaskin

Molemmissa toimipisteissä tehdään myös varastomyyntiä niin yrityksille kuin yksityisasiakkaille. Seudulla on kesäisin paljon myös loma-asukkaita joita halutaan palvella, sillä sähkötarvikkeita myyviä liikkeitä on harvassa:

”Adminet on helpottanut myös myymälämyyntiä, kun tuotteet vaan luetaan viivakoodikeräilijällä ohjelmaan. Jos kyseessä on laskutusasiakas, lasku lähtee sähköisesti melko lailla samaan aikaan kuin asiakaskin, joten rahankierto nopeutuu tässäkin.”

Konttorin kulut kevyemmäksi ja aikaa seurantaan

Adminetin käyttöönotto tapahtui Ansioniemen Sähkö Oy:ssä meneillään olevan sukupolvenvaihdoksen kannalta hyvään aikaan, sillä sen avulla saadaan kevennettyä yrityksen kulurakennetta:

”Tässä sukupolvenvaihdoksen yhteydessä vähennetään samalla konttorihenkilökuntaa. Vapaalle siirtyvien henkilöiden tilalle ei tarvitse palkata uusia, koska täällä ei ole enää niin paljon tekemistä. Papereiden kanssa värkkäämistä on jäänyt hurjasti pois. Arvioisin, että ainakin yhden henkilön työpanoksen verran on pystytty siirtämään resursseja muihin asioihin.”

”Omalta osaltani tekeminen on suoraviivaistunut, joten sitä on pystynyt huolettomasti ottamaan lisää. Seurantapuolella olen ruvennut ottamaan enemmän vastuuta raporttien katselusta. Mitä ahkerammin lukuja tutkii, sitä enemmän jää aikaa reagoida jos pitää tehdä muutoksia.”