Sähkö OK J. Mänty

"Nyt minulla menee puoli tuntia siihen, mihin kokopäiväisen sihteerin aika ei riittänyt vanhalla ohjelmalla. Adminetillä saamamme säästö vuositasolla on erittäin merkittävä."

Jari Mänty

Näitä haasteita taklasimme

Laskuttaminen
Tuottamaton toimistotyö

Pirkanmaalla toimiva Sähkö OK J. Mänty Oy tekee kaikki sähköurakointiin kuuluvat työt suunnitelmineen. Yhteistyöverkoston kautta hoituu myös rakennusalan kokonaisurakointi. Yritys otti Adminetin käyttöön syksyllä 2011.

Työnteko nopeutui ja helpottui merkittävästi

Sähkö OK J. Mänty Oy:ssä lähdettiin hakemaan ratkaisua sihteerin ja yrittäjän itsensä pitkiksi venyviin työpäiviin. Adminetin myötä aikaa on vapautunut yrityksen johtamiseen, liiketoiminnan kustannukset ovat pienentyneet ja toiminnan seuranta on helpottunut.

Ennen kokopäiväisellä sihteerillä oli kädet täynnä hallinnon hommia: laskutusta, ostolaskujen käsittelyä, maksatusta, työtilausten vastaanottoa ja palkka-asioiden hoitoa.

”Nyt minulla menee puoli tuntia siihen, mihin kokopäiväisen sihteerin aika ei riittänyt vanhalla ohjelmalla”, kertoo toimitusjohtaja Jari Mänty.

Vähemmän kustannuksia ja enemmän aikaa tuottavampaan työhön

Sihteerin kuluista on vapauduttu, sillä Adminetin automatiikka tekee pitkälti sen, mitä sihteeri ennen, esimerkiksi ostolaskujen käsittelyä ja maksatusta, laskutusta ja työmääräimiä asentajille sekä tuntikorttien koostamista. Kuluja on jäänyt mittavasti pois: kirjanpitäjän kulut, sihteerin kulut ja entisen ohjelman ja pankkiohjelman kulut. Silti suurimmaksi hyödyksi yrittäjä nostaa oman ajankäyttönsä.

”Varovaisellakin arviolla Adminetillä saamamme säästö vuositasolla on erittäin merkittävä. Nyt pystyy tekemään yrityksen johtamista, koska siihen on aikaa.”

Tarkemman seurannan ansiosta virheitä ei jää huomaamatta

Adminetin avulla Jari Mänty kertoo olevansa paljon paremmin selvillä yrityksen tilasta ja toiminnasta. Ennen seuranta oli riippuvaisempaa sihteeristä, kirjanpitäjästä ja heidän ehtimisestään. Nyt raportit ovat valmiina Adminetissä luettavissa, ilman, että aikaa tarvitsee käyttää tietojen keräämiseen ja kirjanpitäjälle toimittamiseen.

Seurannan helppoudesta Jari kertoo esimerkkinä, kuinka pelkästään ostolaskuja tarkastamalla hän huomasi toimittajan laskuttaneen lähes tuhat euroa liikaa toimitusmaksuja noudoista.

Ei minulla ennen olisi ollut aikaa tällaisia käydä läpi, eikä niitä niin paperilaskuista olisi huomannutkaan.”