Vesihuoltotekniikka Kotilainen

"Reaaliaikainen tiedonsaatavuus ja fiksut raportit ovat minulle oleellisia, sillä niiden avulla pysyn selvillä siitä, mitä yrityksessä tapahtuu. Nyt minulla on parempi ote talousluvuista."

Juha-Pekka Kotilainen

Näitä haasteita taklasimme

Liikkuva työ
Raportointi
Seuranta

Savonlinnalainen Vesihuoltotekniikka Kotilainen Oy on pääasiassa Etelä- ja Itä-Savon alueilla toimiva maa- ja vesirakennusalan urakointiin sekä vesihuollon erikoiskohteisiin erikoistunut toimija. Yritys toteuttaa monipuolisia kunnallistekniikan ja vesihuollon projekteja sekä kiinteistön ulkopuolisten putkistojen, pumppaamojen ja kaivojen saneeraus- ja rakennustöitä.

Suositukset vakuuttivat

Vesihuoltotekniikka Kotilaisella ryhdyttiin selvittämään toiminnanohjausratkaisuja, koska yrityksessä oli tarve kehittää seurantaa ja raportointia sekä saada toimivat työkalut etätyöskentelyyn. Lopulta Adminet valikoitui käyttöön ennen kaikkea vahvojen suositusten perusteella:

”Saimme luotettavilta tahoilta suosituksia ja se oli ratkaisevassa asemassa valintaa tehtäessä. Lisäksi Adminet oli juuri meidän alan tarpeisiin toteutettu ohjelmisto. Kun tutustuimme Adminettiin, se myös toimi fiksummin ja joustavammin kuin muut vertailemamme ratkaisut”, toimitusjohtaja Juha-Pekka Kotilainen taustoittaa valintaa.

Etätyö helpottaa arkea

Mahdollisuus etätyön tekemiseen on Vesihuoltotekniikka Kotilaisella tärkeää, sillä Juha-Pekka asuu Helsingissä ja asioita on hoidettava myös sieltä käsin:

”Olen aika vähän konttorilla, joten laskujen hyväksyntä ja muu on tärkeää pystyä tekemään siellä, missä milloinkin on. Ison osan töistä pystyy tekemään puhelimella ja tietokoneella nyt, kun pääsee käsiksi kaikkiin tarvittaviin tietoihin”, Juha-Pekka kertoo.

Reaaliaikainen raportointi lisää ymmärrystä taloudesta

Talouden kokonaiskuvan kannalta tietoisuus liiketoiminnan tilanteesta on parantunut, kun taloustietoihin pääsee nopeasti käsiksi:

”Se on merkittävä hyöty. Reaaliaikainen tiedonsaatavuus ja fiksut raportit ovat minulle oleellisia, sillä niiden avulla pysyn selvillä siitä, mitä yrityksessä tapahtuu. Nyt minulla on parempi ote talousluvuista ja se auttaa ymmärryksen lisääntymistä”, Juha-Pekka korostaa.

Sähköinen kirjanpito muutti toimiston arkea

Adminetin käyttöönotto on helpottanut toimistorutiineja merkittävästi. Seurantatietojen koostamisen lisäksi moni muu arjen toiminto on suoraviivaistunut:

”Parasta on Adminetin helppous. Ihan jo se, että mitään asiaa ei tarvitse syöttää moneen kertaan. Kun tiedon on kerran kirjannut Adminettiin, niin se sitten on siellä. Enää paperilla ei tarvitse olla yhtään mitään. Jos ajatellaan vaikka kirjanpitotoimintoja, niin aiemmin tulostin tuloslaskelmat, taseet ja päiväkirjat kuukausittain, ja niistähän tuli sitten aina vähintään mapillinen jo pelkästään kirjanpitoaineistoa – ja sitten vielä reskontrista tulosteet erikseen. Adminet on helpottanut ja vähentänyt työmäärää huomattavasti”, taloushallinnosta vastaava Kerttu Kotilainen toteaa.